RETRO RÁDIÓ

Ittasan törte ripityára kocsiját az Edda dobosa, így reagált Pataky Attila





Ittasan okozott balesetet az Edda dobosa. Hetényi Zoltán lapunknak beismerte felelősségét, és elmondta: a jogosítványát egyelőre nem vették el. A zenekar vezetője, Pataky Attila mindenesetre alapos fejmosásban részesítette.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.31.
fejmosás

Megivott két korsó sört, majd totálkárosra törte autóját az Edda dobosa. Hetényi Zoltán a csodával határos módon karcolásokkal és zúzódásokkal úszta meg a balesetet, így már órákkal a történtek után beszélhettünk vele. A zenész nem beszélt mellé, azonnal beismerte felelősségét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az üggyel kapcsolatban elmondta: 2021. május 29-én 22 óra 35 perc körül egy autó Budapest IX. kerületében, az Üllői úton a Könyves Kálmán körút felől az Ecseri út irányába haladt a felüljáróval párhuzamos szervizúton, amikor az úttestről letért, és az ott zajló építkezés miatt ideiglenesen kihelyezett korlátként szolgáló kerítésnek ütközött. A jövőre esedékes kézilabda Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló, majdnem kész épületben nem keletkezett kár.

A zenész ellen járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja mi­att indult eljárás.

Most éppen a nappalim közepén járkálok. A párom és a kisfiam lementek a parkba, őket várom haza. Szerencsére jól vagyok, mert csupán néhány zúzódást szereztem – mondta a Borsnak a dobos, és hozzátette: korábban sosem okozott balesetet.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

Egy buliból tartottam hazafelé. Az összejövetelen valóban megittam két korsó sört, de töményet nem fogyasztottam mellé, mert tudtam, hogy autóval va­gyok. Belátom, ilyen kevés alkohol után is hiba volt volán mögé ülnöm – mondta Hetényi Zoltán, akinek a baleset után az ötéves kisfia, Domonkos volt az első gondolata.

Sokkal rosszabbul is járhattam volna, és külön szerencse, hogy nem sérült meg senki. Azt hiszem, tanultam az esetből, hiszen szeretném tisztességgel felnevelni a gyermekemet. Nyilván nagyon megijedtem, és sok mindent átértékeltem – ocsúdott fel az előadóművész.

Zoli a baleset után természetesen azonnal értesítette a gyermeke édesanyját, és persze igyekezett őt megnyugtatni. A zenész végül taxival ment haza.

A Bors rendelkezésére álló helyszíni fotókon jól látható, hogy a tűzpiros Kia erősen roncsolódott, és vélhetően javíthatatlan. Nem kell hozzá túl nagy képzelőerő, hogy belegondoljunk, a zenész akár meg is halhatott volna. A dobos azt is tudni véli, minek köszönhető, hogy ez nem történt meg.

Fotó: Bors

Kinyílt a légzsák, ami kellő biztonságot nyúj­tott – ma­gyarázta Hetényi, akitől egyébként egyelőre nem vették el a jogosítványát.

– A helyszínen megfújatták velem a szondát, ami elszíneződött. Erre való tekintettel beszállítottak véralkoholszint-vizsgálatra. Az eredmény ismeretében döntik el, hogy bevonják-e a vezetői engedélyemet. Nyilván nem örülnék, ha egy ideig nem ülhetnék autóba, hiszen olyan is előfordul, hogy a koncertekre nem a zenekari busszal megyek, hanem külön – mondta a zenész.

Hetényi néhány dolgot biztosan megtanult a balesetből: a legfontosabb az életben a család és a biztonság, illetve nem véletlenül vezették be Magyarországon a zéró tolerancia elvet, aminek értelmében egyetlen kortyot sem fogyaszthatunk, ha a volán mögé szeretnénk ülni.

Pataky Attila, az Edda frontembere és vezetője a Borstól értesült a balesetről. Kis türelmet kért, majd visszahívta a lap munkatársát.

Zoli kapott egy komoly fejmosást, és megmondtam neki, hogy ez a te sarad, vállald a következményeit! Természetesen örülünk, hogy legalább nem esett baja, hiszen egy autó pótolható, de az élet nem – ismertette álláspontját az énekes.

Az a minimum, hogy Zoli magának intézi az új kocsiját. Van pénze, tud újat venni – fejezte be az előadóművész.





Ezeket olvastad már?
„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás