Az emberek nem veszik komolyan a vírus hatásait, pedig hazánkban is napról napra emelkedik a fertőzöttek száma, ez azért is van mert sokan maszk nélkül utaznak, illetve anélkül mennek bevásárolni. A legendás műsorvezető a saját bőrén is megtapasztalta a mindennapos jelenséget, egy bevásárlás alkalmából vélte felfedezni, hogy sem az eladókon sem a vevőkön nem volt maszk.

Rózsa György az ominózus esetről a Ripostnak mesélt bővebben:

„Nem rég történt velem, hogy az egyik budapesti drogéria vezetőségének panaszlevelet kellett írnom. Nos, ugye az ilyen üzleteket nem véletlenül hívják drogériának, hiszen az egészséggel, higiéniával kapcsolatos termékeket tudjuk ott beszerezni. Most, hogy itt a koronavírus-járvány második hulláma, szerintem az lenne a minimum, hogy az ott dolgozók és a vásárlók számára is kötelező legyen a maszkviselés. Amikor én bementem, kapásból a hat vevőből három fiatal csupasz arccal járkált az üzletben” – kezdte a lapnak Rózsa, aki illedelmesen megkérte a fiatalokat, hogy használják a maszkot. Sőt, a dolgozóknál is rákérdezett, miért engedik így be a vásárlókat.

Rózsa György is arra buzdít mindenkit, hogy viseljen maszkot. (Fotó: Ripost)

„A három fiatalból ketten felhúzták a maszkot miután szóltam nekik, de ahogy elfordultam, már ugyanúgy nem volt rajtuk. Az eladók erre csak annyit mondtak, hogy ők a vezetőségi döntést követik, ami nem más, minthogy csak ajánlhatják a védőfelszerelés használatát. Ráadásul ők sem hordják egész nap, hiszen 12 órát nem bírnak ki benne. Ezek után úgy éreztem, muszáj levelet írnom a cégvezetőségnek” – mesélte a népszerű tévés, majd hozzátette: furcsállja, hogy az emberek többsége tavasszal jobban odafigyelt a szabályokra, pedig szerinte most még nehezebb időszak fog következni.