RETRO RÁDIÓ

„Azzal az életemmel nyolc évvel ezelőtt végleg leszámoltam”: MC Hawer letette a poharat





Nyolc éve már, hogy abbahagyta az ivást MC Hawer. A zenész egyidőben rendszeresen a pohár fenekére nézett, de ennek már vége: még a mindenki számára nehéz koronavírus-helyzet sem zökkentette ki az elhatározásából.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2022.02.23.
MC Hawer

Lassan, de biztosan kezd visszazökkenni Koczka Géza – művésznevén MC Hawer – élete a rendes kerékvágásba. Sokakhoz hasonlóan számára sem volt könnyű az elmúlt két év: a koronavírus-járvány először anyagilag, majd fizikailag küldte a padlóra a zenészt.

A semmiből ütött be ez a járvány, egyik napról a másikra mondták le az összes koncertünket. Eleinte nagyon nehéz volt, főleg, amikor elfogytak a megtakarításaim. Persze, az emberek egy része rögtön megkérdezte, hogy de miért nem tettem félre több pénzt az elmúlt évtizedekben? Ezen mindig nevetek... Azért, mert éltem az életemet, mint mindenki más, és fiatalabb koromban olyan időszak is volt, amikor nem takarékoskodtam. Érdekes tanulmányt lehetne írni arról, hogy az emberek milyen kedvesek, amíg sikeres vagy és jól mennek a dolgaid. Szinte istenként tekintenek rád és remeg a kezük, amikor közös fotót csinálhatnak, aztán ha baj van és elmondod a problémádat, már egy beképzelt majomnak tartanak... Mindenesetre a jövőben valóban megpróbálok jobban félretenni, mert a vírus megtanított arra, hogy a legváratlanabb helyzetekre is fel kell készülni” – mondta el a Metropolnak MC Hawer.

A zenész maga is átesett a koronavíruson, de szerencsére nagyobb baj nélkül megúszta a betegséget.

„Decemberben volt egy nagyon kemény tíz-tizennégy nap, amikor megfertőződtem, de vitaminokkal és gyógyszerekkel átestem a betegségen. Furcsa, mert harminc éve nem voltam beteg, és csak a koronavírus tudott ledönteni a lábamról, de ezt is leküzdötte a szervezetem, úgyhogy úgy néz ki, eléggé erős vagyok” – jegyezte meg mosolyogva.

Pedig nem volt mindig így. Nyolc éve már annak, hogy Hawer abbahagyta az ivást; volt egy időszak az életében, amikor gyakran nyúlt a pohárhoz, ez pedig idővel olyan mértéket öltött, hogy a szerettei már az életét féltették. De vajon hogy volt képes a mostani, nehéz időkben megállni, hogy ne az alkohollal próbálja megoldani a problémáit?

„Azzal az életemmel nyolc évvel ezelőtt végleg leszámoltam. Már meg sem fordul a fejemben, hogy igyak, egészen kis adagot sem. Tudom, hogy ha egyszer akár egy korty itallal átszakítanám a gátat, nem lenne megállás, én pedig nem akarok újra rálépni arra az útra. Jól megvagyok alkohol nélkül, a színpad viszont nagyon hiányzik. Remélem, hamarosan beindulnak a rendszeres bulik, nyáron pedig már nem lesz megállás!”

Fotó: Matey István/Hajdú-Bihari Napló

 





Ezeket olvastad már?
„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

„Nagyon-nagyon sokan írnak rám” – Peter Srámek körül zsonganak nők, mióta lefogyott

Balázs Klári vallomása: „Minden nap mérlegre állok"

Balázs Klári vallomása: „Minden nap mérlegre állok"

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás