RETRO RÁDIÓ

Megölte a koronavírus a szexualitást? Így lobbantsd fel a tüzet!





A szexuálpszichológus azt üzente, hogy csak kreatívan és optimistán! Legyünk makacsok: ne engedjük, hogy a párkapcsolatunk a járványhelyzet áldozatává váljon!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.28.
szex a korona idején

Ahogy ránk záródott a négy fal, felerősödtek a konfliktusok. „Nem tudnál halkabban pislogni?” – szólt a népszerű mém, ami tökéletesen összefoglalta ezt az én-idő mentes helyzetet. Kiváltképp a második hullám a téli időszak depresszív hangulatával tépázta meg a kapcsolatainkat, olykor még a barátságokat, családi és munkatársi viszonyokat is magyarázta a Bors érdeklődésére Hevesi Kriszta szexuálpszichológus, mik voltak a kezdeti tényezők, ami sokszor sajnos a szakítással ért véget.

(Fotó: Schellné Kecskeméti Anna)

A szeretkezés az idegrendszer izgalmi állapotát igényli, élénkséget, amit a nyomott hangulatú, ingerszegény monotonitás sokaknál teljesen elvett. A közös otthon munkahellyé változott, Egész nap együtt vagyunk, és így sem kívánjuk meg egymást?” – teszik fel a kérdést sokszor, ami egy alapköve az elválásnak – hangsúlyozta a doktornő, aki szerint van megoldás.

(Fotó: Shutterstock)

A legfontosabb, hogy tudjuk: ez a sok feszültség és a fásultság nem a kapcsolatunk hiányosságaiból, hanem a körülményekből fakad. A párhuzamos, egymás melletti munkavégzés termelte ki a társas magány érzését. Amit tenni tudunk, hogy ne várjuk el most magunktól a „vadul egymásnak esünk” helyzeteket, ehelyett jelöljünk ki aktívan egymásra figyelő „mi-időket” a héten. Csempésszünk be egy kis frissességet a napi rutinok mellé, közös nevetéseket, társasjátékot, évődést, bármi olyan programot otthon, amit rég csináltunk, s mindketten szeretünk! Emellett testileg is kicsit beletunyultunk, belegömbölyödtünk ebbe az időszakba, ami élettani hatásai mellett meztelenül mutatkozó önbizalmunkat is kikezdte. Ezért a tavaszi időszak megújulást, több kirándulást, sétát és sportolást is hozhat. Mindezek már önmagukban is felrázhatják a szunnyadó erotikát, de a hatást ne azonnal várjuk. Az elsődleges cél, hogy érzelmileg is újra közel kerüljünk egymáshoz – emelte ki a a szexuálpszichológus.





Ezeket olvastad már?
„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

„Nem győztem le, bennem van” – őszintén vallott súlyos betegségéről Céline Dion

Rúzsa Magdi: „Ha egy nap születne még egy gyerekem, nagyon másképp csinálnám”

Rúzsa Magdi: „Ha egy nap születne még egy gyerekem, nagyon másképp csinálnám”

Fájdalmas vallomás: kiszakadt a csinos tévés dobhártyája

Fájdalmas vallomás: kiszakadt a csinos tévés dobhártyája

Kínos! Összeveszett a gyerekeken Harry és Meghan

Kínos! Összeveszett a gyerekeken Harry és Meghan

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás