RETRO RÁDIÓ

Pukkanós zacskóban őrzi Komár László hagyatékát a keresztapa





A kilenc évvel ezelőtt elhunyt énekes három kazettát hagyott lányára, amelyeket kizárólag 18. születésnapján hallgathat meg. A Bors rátalált a különös örökségre.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.08.
örökség

Halála után is tartogat meglepetéseket Komár László. A 67 éves korában, 2012-ben elhunyt énekes a felesége karjaiban hunyta le örökre a szemét, miután hosszú betegség után legyőzte őt a gyógyíthatatlan kór.

Halálának évében tudta, hogy mi vár rá, ezért még időben elkészített három darab, egyenként 80 perces felvételt, amit lányának, Karolinának címzett. Kikötötte, hogy a magnókazettákat csak 18 éves korában kaphatja meg. Arról is gondoskodott, hogy az adathordozók ne kerüljenek rossz kezekbe. Az egyik legjobb barátjához, egyetlen lányának keresztapjához, Stark Ferenchez fordult segítségért. A Bors nála, budapesti otthonában talált rá a titkos üzenetekre.

Komár pukkanós zacskóban adta át barátjának a mikrokazettákat, rajta a dátummal, amikor ki lehet majd bontani (Fotó: Bors)

„Februárban Laci már biztosan tudta, hogy meg fog halni, ezért megkért, hogy őrizzem meg a kazettákat Karolina 18. születésnapjáig. Így tehát 2022. október 15-ig őrzöm, és nem adom oda azokat senkinek” – mondta a Borsnak Ferenc, akinek Komárral való barátsága 1985-ben kezdődött. Ekkor Stark előző zenekara, a Color együttes megszűnése után kérte fel Komár, hogy nála zongorázzon. 27 évig, egészen a haláláig együtt zenéltek.

Csak a kazettákat kapja Karolina

Azt is megtudtuk a zenészbaráttól, hogy a titokzatos kazettákon kívül mást nemigen hagyott lányára, holott tudni lehet, hogy halálos ágyán is csak az ő hangja tudta sokszor életben tartani a hosszú betegségben.

„Egy pukkanós zacskóban adta át nekem Laci a mikrokazettákat, és még egy diktafont is mellékelt hozzá, amivel meghallgathatja majd Karolina a felvételeket” – folytatta Ferenc a történetet. Még viccelődött is a keresztapa, hogy reméli, Laci nem hagyta a diktafonban az elemeket, mert akkor kifolyhat annak tartalma.

Stark Ferenc, a régi barát lett az énekes egyetlen lányának keresztapja (Fotó: Bors)

Marakodtak rajta a feleségek

A Bors azt is megtudta Komár László barátjától, hogy az exfeleségek anno pereskedtek a hagyatékon, és ilyen-olyan módszerekkel mindannyian megpróbálták kiszedni Ferencből az igaságot a kazetták hollétéről, de ő mindvégig tartotta magát a barátjának adott szóhoz. Sőt, elmesélte, hogy egykor Komár szinte csak benne bízott, ezért is kerülhettek hozzá a hanghordozók.

„Ezt rád bízom, egyik nőnek se add oda!” – mondta határozottan Komár halála előtt másfél hónappal, amikor az adathordozókat átadta barátjának.

Titkos hanganyag

Természetesen mindenki kíváncsi, mit rejtenek a hangüzenetek, de maga Ferenc is csak annyit tud, amennyit a sztár halála előtt elmondott neki róluk.

„Nagyon titokzatos volt, nem árulta el pontosan. De azért sejtéseim vannak: szerintem Karolina örökségét hordozzák” – mesélte a zenészbarát lapunknak, és hozzátette, hogy minden ki fog derülni egy éven belül, addig viszont maradnak a találgatások.

Megjósolta lánya születését

Stark Ferenc amellett, hogy Komár jó barátja és munkatársa volt, reikimesterként is hallgatott rá a zenész. Egyszer Ferenc elmesélte neki egy látomását, miszerint „látta”, hogy lánya születik. Abban az évben világra is jött Karolina, Komár egyetlen lánya. Ferenc szerint keresztapja is azért lett többek között a lánynak, mert ettől kezdve Komár bízott a megérzéseiben.





Ezeket olvastad már?
„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Végre jó hírek érkeztek: fellélegezhet a brit királyi család

Végre jó hírek érkeztek: fellélegezhet a brit királyi család

Megalázták Katalin hercegnét, óriási a felháborodás

Megalázták Katalin hercegnét, óriási a felháborodás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás