RETRO RÁDIÓ

Kocsis Korinna őszintén vallott az apás szülésről





A születés minden kétséget kizáróan az élet legszebb mozzanata, mégis bőven vannak árnyoldalai is. Az utóbbi években szokássá, sőt mondhatni elvárássá vált, hogy a leendő édesapák a szülőszobában legyenek, amikor kedvesük világra hozza gyermeküket. Kocsis Korinna nem így látja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.24.
áldott állapot

A legtöbb apuka szeretné átélni, amikor a szerelme életet ad közös gyermeküknek, viszont akár komoly traumát is okozhat, ha olyasmit látnak, amit nem feltétlenül kellene. Nem egyedi eset, hogy az apukák eszméletüket vesztik a vér láttán. Arról, hogy ez az élmény milyen hatást gyakorolhat a párkapcsolatra, egyáltalán nem esik szó – írja a Bors.

Kocsis Korinna még nem hozott döntést, hogy a szülőszobában egyedül vagy a párjával legyen.

Ezt még nem döntöttük el, nem vagyok biztos benne, hogy szeretném, ha bent lenne, nem mindig jó az apás szülés – kezdte a Borsnak a Miss Earth Hungary közönségdíjasa.

Szerintem nincs azzal baj, ha nem lát bele abba, mi zajlik ott pontosan. A lényeg, hogy a közelemben legyen és támogasson – mondta a csinos kismama, akinek a szülés közeledtével a nap 24 órájában a babája körül forognak a gondolatai.

Fotó: Bors

A leendő szülőknek rengeteg döntést kell hozniuk a pici érkezése előtt. Nem elég a kórház és az orvos kiválasztása, többek között temérdek szülésfelkészítési tanfolyam is a rendelkezésükre áll.

Nemrég voltam egy kismamáknak szóló előadáson, mert hamarosan a babaelsősegélyről is forgatunk majd egy riportot. Tervben van, hogy részt veszek egy néhány órás képzésen – árulta el Korinna, aki sosem vette számba a manapság egyre divatosabb extrém lehetőségeket.

A szülők különböző vajúdási módok mellett tehetik le a voksukat, mi több, különleges, sőt néha bizarr lehetőségek közül is választhatnak, mint amilyen a méhlepény elfogyasztása vagy az anyatejből készített ékszerek viselése.

Ez távol áll tőlünk, mi nem gondolkodtunk ilyesmin. Az őssejtlevétel szóba jött, de még nem döntöttünk arról, hogy lefagyasztassuk-e a köldökzsinórvért – magyarázta a bájos kismama, aki heteken belül életet ad kis­fiának.

Hasznos tanácsok

Hevesi Kriszta javasolt néhány dolgot, ami nagy segítséget nyújthat a leendő szülőknek.

Az apukának érdemes néhány, szülésről készült dokumentumfilmet megnézni, hogy tudja, milyen érzéseket vált ki belőle. Ha az apás szülés mellett döntenek, a férfi a nő fejénél foglaljon helyet. Problémát az jelenthet, ha a nőben szégyenérzet alakul ki a kiszolgáltatott és olykor kínos helyzet miatt, a férfinak pedig később bevillanhat egy véres kép a szülésről, ami megmérgezheti az együttléteket – mondta a szexuálpszichológus.





Ezeket olvastad már?
Megdöbbentő, mit talált Wolf Kati a táskájában – Videó

Megdöbbentő, mit talált Wolf Kati a táskájában – Videó

Korda György 85 évesen újra stúdióba vonult

Korda György 85 évesen újra stúdióba vonult

„Akkora szerelem lett ez az egész, hogy magam sem értem” – megdöbbentő vallomást tett a műtétje után lábadozó Széphalmi Juliska

„Akkora szerelem lett ez az egész, hogy magam sem értem” – megdöbbentő vallomást tett a műtétje után lábadozó Széphalmi Juliska

„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

„Nekem ez a legszebb ajándék” – Soltész Rezső unokája Luxemburgból repül haza nagypapája 79. születésnapjára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás