Nehéz idők járnak, az Omega két tagja, Molnár György Elefánt és Debreczeni Ferenc még talán fel sem ocsúdott a sokkból, december hatodikán elvesztették a zenekar frontemberét, Kóbor Jánost. Az élmény még nagyon friss, a gyász minden más gondolatot elhomályosít, ők mégsem tehetik meg, hogy csak magukra gondoljanak, rajongók tízezrei várják ugyanis a választ a legfontosabb kérdésre: mi lesz most az Omegával? Hogyan tovább? Már az is komoly érzelmi hullámvasút volt és fejtörést okozott, amikor 2020 őszén három nap különbséggel meghalt Benkő László és Mihályi Tamás is. A zenekartagok halála után az is kérdés volt, hogy képesek lesznek az Omega tagjai valaha színpadra állni. Kóbor János akkor azt mondta: „Most nincs előttünk jövőkép, nincs ötletünk. Nem tudom, folytatja-e az Omega, ezt még ki kell találnunk, de az biztos, hogy Laci nélkül már semmi nem lesz ugyanaz sem nekünk, sem a rajongóknak, az pedig a jövő zenéje, hogy így érdemes-e egyáltalán”.

A koronavírus-járvány aztán megoldotta a kérdést a zenészek akarata ellenére, egyáltalán nem tudtak színpadra állni. Idén tavasszal viszont új hírek érkeztek az Omega háza tája felől, elkezdődtek a koncertszervezések, a hírek szerint 2022 tavaszán egy németországi turnéra is leszerződtek – írja a Bors.

A visszatérés lehetőségének örömét azonban Kóbor János hirtelen betegsége pokoli szomorúságba taszította.

Meckyvel egy egész korszak meghalt. Vége, nincs tovább – mondta a Bors megkeresésére Trunkos András, az Omega menedzsere, majd így folytatta: – Kóbort nem lehet helyettesíteni, elképzelhetetlen, hogy ez a zenekar hova léphetne tovább. Ahogy vége az ünnepeknek, le kell ülnünk Elefánttal és Ferivel, és közösen kell kitalálnunk, hova és hogyan tovább. Hogy mi a tisztességes, mi a méltó – magyarázza a menedzser. – Az persze elképzelhető, hogy a jövőben kitalálunk valami „happeninget”, kivetítőn odavetítjük az elvesztett barátainkat, vagy ha annyi pénzünk lenne, megcsinálnánk mi is az avatárunkat, mint az ABBA, és úgy koncerteznénk. De ezek az ötletek csak most pattantak ki a fejemből. Valójában elképzelésünk sincs, hogy mi legyen. Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. Omega néven többé nem lép zenekar színpadra.

Az Omega a világ második legidősebb aktív zenekara

Az Omega szinte a Rolling Stonesszal egy időben, hivatalosan 1962-ben alakult. Mindkét együttes közel 60 éve alakult, az Ome­ga a világ 2. aktív zenekarának számít – amíg meg nem szűnik…

A Bazilikában búcsúzhatnak el tőle a rajongók

A tervek szerint Kóbor Jánostól a tisztelői is végső búcsút vehetnek. A világ egyik legnagyobb rockzenészétől a budapesti Bazilikában búcsúzhatnak majd. Az időpontról a család majd a későbbiekben ad tájékoztatást.

Zárt körű temetés lesz

Az Omega menedzserétől a Bors megtudta, Kóbor Jánostól szűk családi körben vesznek búcsút.

A hamvait a Balatonba szórják a kérésének megfelelően.