A házastársak tavaly év elején jelentették be hogy, visszalépnek a nyilvánosság elől és szeretnének új, személyesebb életet élni a királyi életstílustól függetlenül. Ezek után nem sokkal a pár még Angliából is elköltözött az amerikai Californiába mint, akik tényleg menekültek volna a kötött brit tradíciók elől. Kisfiukkal Archieval költöztek ki, de azóta már egy kislánnyal, Lilibettel is bővült a család. Meghanék nem tétlenkedtek Amerikában sem, hiszen többmilliós szerződéseket írtak alá olyan neves cégekkel mint, a Netflix vagy a Spotify.

Hangos volt a királyi családtól való elszakadás Fotó: Getty Images

Ám attól függetlenül hogy, úgy tűnik megtalálták helyüket, vannak akik azt mondják nehéz út volt. Omid Scobie, egy angol újságíró, a királyi családtól nem kérve engedélyt megírta könyvét, A Szabadság Nyomában (Finding Freedom) ami Herry hercegről és Meghan Markleről szól. Az író azt állítja, hogy kilépniük a királyi életstílusból ,, Nehezebb volt mint, ahogyan azt elképzelték„

Omid azt is hozzátette, hogy a pár nem akart teljesen elszakadni a királyi családtól. Az ottani kötelességeiket is végezték volna miközben a saját pénzügyeikkel is foglalkoztak volna szívük szerint, de mégis így minden szálat elvágva látják a legjobbnak a helyzetet.

,,A legnehezebb számukra az volt hogy, megtegyék az első lépéseiket a királyi szerepektől való elszakadás útján. Ez nehezebb volt mint, azt valaha gondolták” – magyarázta az újságíró People-nak

,,Minden meg volt tervezve a fejükben. Próbáltak kompromisszumokat is kötni, és egy felemás utat találni. De az vajon megengedte volna nekik, hogy ilyen szinten boldogok legyenek és ennyire biztonságba érezzék magukat? Valószínűleg nem„ – tette hozzá Omid azzal érvelve hogy a királyi kapcsolatok túl szorosak és mindig beleszóltak volna pénzügyeikbe és saját munka ügyeikbe.

Az író könyve Augusztus 31-én jelenik majd meg, pont Diana hercegnő halálának az évfordulóján és többet is elárul majd Harryről és Meghanről.