RETRO RÁDIÓ

Kiállítás segíthet Lópici Gáspár özvegyén





Tegnap nyílt meg a Lurdy házban az a kiállítás, amely valamelyest segíthet az ország Lópici Gáspárja özvegyének talpra állni. Joli nénire ugyanis több mint 30 millió forintos hitel maradt, de a közműcégek is milliókat követelnek az asszonytól, aki azt hitte, fia fizeti a csekkeket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.08.
jótékonyság Lópici Gáspár Szilágyi István Humenyánszky Jolán

Egy hónapon keresztül látogathatják az érdeklődők a tegnap megnyitott tárlatot, amelyen a májusban elhunyt színész, Szilágyi István filmes és egyéb relikviáit, valamint özvegye, Humenyánszky Jolán keramikus munkáit is kiállítják. A bevételt az özvegy életkörülményeinek jobbá tételére szeretnék fordítani, az asszony ugyanis súlyos anyagi problémákkal küzd.

Fotó: Markovics Gábor
Fotó: MTI Fotó: Soós Lajos

– Hihetetlen az a káosz, ami Jolika néni körül uralkodik! Napról napra elkeserítőbb a helyzet… Gyakorlatilag folyamatosan egyeztetek a behajtókkal, a közművekkel és a bankkal, de amint betömnénk egy lyukat, azonnal egy új keletkezik a helyére, ami sokkal nagyobb. Mindent elkövetek, de még az is nehéz, hogy egyáltalán tisztán lássak – vázolta a helyzetet a Ripostnak korábban Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója, aki a kiállítást is segített életre hívni. – Szilágyi István nemcsak fantasztikus művész volt, de kiváló ember is, így megérdemli, hogy életművét egy kiállítás keretein belül tárjuk az érdeklődők elé. A kiállításon megtekinthetők a művész úr filmes relikviái és személyes tárgyai, ugyanakkor felesége, Humenyánszky Jolán szobrai is megtekinthetőek lesznek, hiszen a maga területén ő is kiemelkedő alkotónak számít. Joli néni ma is sok szobrot őriz otthon, amelyeket szerintem mindenkinek érdemes megnéznie – tette hozzá a lapnak a kiállítás kapcsán Baricz Dezső.

Rengeteg a tartozása

Szilágyi István özvegye ki sem lát az adósságból: fia, Péter mintegy 30 millió forintos hitellel terhelte meg a családi házat, ám a pontos összeget nem lehet tudni, hisz magánszemélyektől is vett fel hitelt, sőt, a közüzemi számlákat sem fizette jó ideje. A hitelezők Joli néni nyakára járnak, szintén a Ripost számolt be arról az esetről, amikor egy férfi próbált betörni az özvegy házába, őrjöngött és a kaput rázta, ami miatt ki kellett hívni a rendőrséget is.

Kalapáccsal ütötte a fia

Mint ismert, a gyanú szerint saját fia ölte meg Szilágyi Istvánt. Péter lapértesülések szerint már korábban is többször bántalmazta az ország Lópici Gáspárját, aki azonban mindig mentegette a fiát az ilyen esetek után. Május 3-án azonban a 49 éves Péter a gyanú szerint édesanyja, Joli néni előtt bántalmazta kalapáccsal édesapját, aki belehalt a sérülésekbe. Péter először tagadta a vádakat, majd önvédelemre hivatkozott. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították, azóta is a rácsok mögött várja az ítéletet.





Ezeket olvastad már?
Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

„Az idegenek már jó ideje itt vannak, figyelnek minket” – megfagyott a levegő a stúdióban az Oscar-díjas színésznő kijelentésétől

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Nem titok többé: Kovács Lázár elárulta a tökéletes húsvéti sonka receptjét - videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás