A 88 éves korában elhunyt Jean-Paul Belmondo vélhetőleg az utolsó ajándékát kapta meg a magyaroktól június elején. Akkor vehetett át egy díszcsomagolású magyar bort a néhai há­romszoros olimpiai bajnok ök­löző, Papp László fiától.

Egész családunk kedvence volt Belmondo, aki apám két meccsén személyesen vendégeskedett – mesélte a Borsnak ifjabb Papp László. – Az 1958. decemberi, párizsi találkozója után bemutatták őket egymásnak. Később Madridba is elutazott miatta a színész. Remélem, az ajándékba küldött borunkból ivott egy-két pohárkával.

Ifjabb Papp László büszke arra, hogy édesapja boksztudását értékelték a nemzetközi színészvilág más nagyjai is, a német James Deannek becézett Horst Buchholz és az osztrák Nadja Tiller is miatta váltott belépőt bécsi találkozójára.

Az olimpiai bajnok Papp László volt Belmondo kedvence Fotó: AFP

A magyar bunyós pályafutása ötödik profi meccsét a párizsi Palais des Sportsban a francia Francois Anewy-vel vívta. Belmondo a találkozót az első sorból nézte meg, majd elmondta: sajnálja, hogy a kommunista magyar rezsim sokáig hátráltatta Papp profi karrierjét, és nem engedélyezte a vb-címmeccseit sem – írja a Bors.

A színész maga is bokszolt, egy interjújában aláhúzta, a franciák azért jártak bokszrendezvényekre, mert szeretik az erős ütéseket, amikből az olimpiai bajnok ki nem fogyott. Azért is rajongott érte, mert erős, technikás öklözőnek számított, kiismerhetetlen volt az ökölvívóstílusa.