RETRO RÁDIÓ

Kelle Botond: Magyarország jótevőit látjuk vendégül idén az Illúzió Mesterein - Videó!





Az idén 8. alkalommal megrendezett, az Illúzió Mesterei fesztivál gálaműsorának most lesz a 100. előadása. A show főszervezője és kreatív producere Hajnóczy Soma bűvészvilágbajnok „jobbkeze”: Kelle Botond, aki bűvésztársaival 500 jegyet „Magyarország jótevőinek” ajánl fel a március 17-30. között a MOM Kulturális Központban látható előadásokra.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.03.17.
VIII. kerület XI. kerület XII. kerület varázslat

Az Illúzió Mesterei az óvodástól a nagyszülők korosztályáig , a kétkezi munkát végzőktől a művészekig tényleg mindenkinek leköti a figyelmét, és a közönség minden tagja elképesztő élményekkel távozik az előadásról. Aki nem lett volna még ilyen produkción, nézze meg a legutóbbi showról készített videónkat a cikk végén! Kelle Botond bűvészt kérdeztük.

Kelle Botond ezúttal nem a színfalak mögött, hanem a színpadon lesz jelen az Illúzió Mesterein Fotó: marksomay

Somától Maxim Maurice Houdini mutatványáig

Kik lesznek láthatók az idei showban?”

„Minden évben a legfőbb szempontunk Hajnóczy Somával, akivel közösen szervezzük ezt az előadást, hogy minél változatosabb legyen, tehát hogy minden korosztályt le tudjon egyszerre kötni, a 8-10 éves gyerekektől a nagyszülőkig bezárólag. Látható lesz majd a műsorunkban emberlebegtetés illetve megidézzük a Netflix A nagy pénzrablás című sorozatát is a színpadon. Lesz olyan, mikor egy néző egy fegyvert el fog sütni majd a színpadon Holcz Gábor produkciójában. Illetve a klasszikus mutatványt be fogja mutatni Párkányi Kolos, amikor az acélkarikák összekapcsolódnak, de annyi lesz a különlegessége, hogy a karikák lebegni fognak, és lebegve fognak összekapcsolódni. A francia komikus David Burlet tányérpörgetést fog bemutatni, Hajnóczy Soma produkciójában pedig a színpadon lévő önként jelentkező gondolataiban fog olvasni az egész közönség. Maxim Maurice a neves német Illuzionista pedig bemutatja majd Houdini két leghíresebb mutatványának kombinációját. Houdini legveszélyesebb mutatványai a víz alatti szabadulások voltak, amikor megbilincselve bezárták egy tartályba és volt egy másik híres trükkje a metamorfózis, amikor helyet cserélt egy ládába bezárt hölggyel. Ezt a két produkciót fogja egyszerre bemutatni ez a német illuzionista, ami most először lesz látható Budapesten.”

A Nagy Pénzrablás című netflix sorozat egy jelenetét is megidézik az Illúzió Mesterein a színpadon

A bűvész színre lép

„Kelle Botondot végre a színpadon is láthatjuk. Hogyhogy?”

„Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy rendszeresen ki szokták kérni a véleményemet más bűvészek. Így sok az Illúzió Mesterei színpadán látható produkción is dolgozhattam az elmúlt években. Így ha áttételesen is, de találkozhattak már a nézőink a munkámmal. Egyéni fellépéseket már 25 éve vállalok, de csak most láttam elérkezettnek az időt arra, hogy az ország legrangosabb bűvészshowjában színpadra álljak. Szeretek mindent kézben tartani, így az elmúlt 8 évben főszervezőként, rendezőként és ügyelőként is működtem az előadások során. Természetesen így, hogy fellépek a műsorban már fizikailag sem tudom majd midezt csinálni, ezért kollégánk, Zétényi Dóri fogja a helyszínen lebonyolítani a rendezvényt.”

Kelle Botond, az illúzió Mesterei kreatív producere és fellépője kezében a pezsgőspohár is lebegve marad Fotó: marksomay

Álomrandevú a MOMKultban

„Mivel varázsolod el a közönséget?”

„Egy véletlenszerűen kiválasztott nézőt egy álomrandevúra fogok invitálni a színpadon. Illetve Hajnóczy Somával és Holcz Gáborral volt egy Illúzió és Humor Színház című havi rendszerességgel jelentkező estünk az A38 hajón. Több mint tíz éve nem álltunk így együtt a közönség elé. Most elővettük az est egykori legsikeresebb produkcióját, és újra színpadra állítjuk.”

Maxim Maurice és Jannifer Martinez Houdini két híres mutatványát kombinálták össze veszélyes produkciójukban

Együtt a család

„Többgyermekes apuka vagy. Mennyire családbarát foglalkozás a bűvészet?”

Alapvetően az előadóművészet nem egy családbarát műfaj, hiszen esti elfoglaltsággal és sok utazással jár. De ez nem feltétlenül kell, hogy együtt járjon a családtól való távolléttel. A német sztárvendégünknek például a felesége a vezető asszisztense, és velük utazik a másfél éves kislányuk, akire az előadások alatt babysitter fog vigyázni.”

Hajnóczy Soma mestere, Molnár Gergely munkássága előtt tisztelgett a múlt évi előadásban Fotó: marksomay

„Idén is lesz jótékony célja az előadásnak.”

„Igen, ezt minden évben fontosnak tartjuk. Múlt évben a Mentőszolgálat dolgozói és családjainak kaptak jegyeket az előadásra. Idén pedig Magyarország jótevőit szeretnénk vendégül látni az Illúzió Mesterein: különböző segítő szervezeteknek a képviselői, önkéntesei és rászoruló gyerekek fognak részt venni ingyenesen az előadáson. Több mint 500 belépőjegyet fog majd köztük kiosztani az Etesd Alapítvány közreműködésével az Eisberg és a Nissan”.

Bűvészovi projekt a Józsefvárosban

Kelle Botond bűvész 2001-ben elnyerte a Rodolfo Bűvészverseny első díját, 2004-ben megkapta a Corodini Bűvészverseny nagydíját. Első könyve 2000-ben jelent meg, melyben a hazai bűvészet történetét dolgozta fel. Aktuális mágia néven bűvész szakmai folyóiratot alapított, ma Bűvész blogon ír cikkeket. 8 éven át volt a Figaro Bűvészbolt munkatársa és a Botond megmondja című bűvésztrükk ajánló videosorozat főszereplője. Több, mint ötmilliószor nézték meg bűvésztükk oktató és tanácsadó videóit a youtube-on. Rodolfo születésének 110. évfordulójára készülő dokumentumfilm szerkesztője és bűvészettörténeti szakértője. 2015 óta az Illúzió Mesterei Fesztivál főszervezője és kreatív producere, Hajnóczy Soma bűvész világbajnok szakmai konzulense, immár 15 éve. David Copperfield Project Magic nevű programjának hazai szakmai vezetője, ahol két éve gyerekkórházakban tanítanak terápiás céllal bűvésztrükköket a gyerekeknek országszerte. A Józsefvárosban működő Bűvészovi projekt kidolgozója, ahol a gyerekek képességeit fejlesztik bűvésztrükkökkel. Somával közös Elképesztő trükkök című könyve már több mint 20 000 példányban kelt el.





Ezeket olvastad már?
75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Régi felvétel került elő Fenyő Ivánról: „Néztem hang nélkül, és halál komolyan azt mondtam, ez nem is én vagyok”

Régi felvétel került elő Fenyő Ivánról: „Néztem hang nélkül, és halál komolyan azt mondtam, ez nem is én vagyok”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás