A királynő jövőre visszaléphet és átengedheti a trónt Károly hercegnek – állította a királyi család szakértője. A True Royalty Tv csatornáján Robert Jobson szakértő azt állította, hogy őfelsége 2021-ban fog nyugdíjba vonulni. Az életrajzíró kijelentette: „Határozattan hiszem, hogy amikor a királynő 95 éves lesz, akkor visszalép.”

II. Erzsébet királynő immár 68 éve uralkodik Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, valamint a nemzetközösségek fölött. Ám uralkodói teendői nagy részét már jó ideje Károly herceg végzi el. Ezzel ellentétben sokan azt gondolták, hogy a trónon a királynőt majd végül Vilmos herceg fogja követni – írja a TheSun.

Fotó: Getty Images

„Nem akarta, de elérkezik az idő, amikor mindent kötelezettségét átadja Károlynak. Hogy nézne akkor a fia szemébe, ha nem őt nevezné meg a következő királynak? Úgy tudom, hogy komolyan átgondolta az ügyet. Őfelsége figyelt a korára és meg akar győződni arról, hogy amikor eljön az ideje, a dinasztia zökkenőmentesen folytatódhasson tovább” – érvelt a műsorban Jobson.