A 100. évében járó Fülöp herceg múlt kedden feküdt be a VII. Eduárd királyról elnevezett londoni kórházba. Nem részletezték, hogy a hercegnek milyen panaszai vannak, csak annyit közöltek, hogy Fülöp nem érezte jól magát, és orvosának tanácsára vonult néhány napra kórházba megfigyelés és pihenés céljából.

A kórházi kezelés azonban több mint egy hete tart, és a Buckingham-palota a sokasodó találgatásokra reagálva kedd délután rövid közleményt adott ki, amely szerint az edinburghi hercegnek fertőzéses megbetegedés miatt van szüksége kórházi ápolásra, de reagál a kezelésre és jól érzi magát. Az utóbbi egy évtizedben többször előfordult, hogy az edinburghi hercegnek kórházi kezelésre volt szüksége, és korábban is voltak fertőzéses megbetegedései. Fülöp herceg és II. Erzsébet királynő egyébként január 9-én már megkapta a koronavírus elleni oltást.

A fiatal Erzsébet hercegnőn látható a bross, amikor Fülöp herceggel hivatalosan bejelentették eljegyzésüket 1947-ben / Fotó: Northfoto

A királyi család legmagasabb rangú tagjai ritkán keresik fel kórházban tartózkodó szeretteiket, és a koronavírus-járvány miatt a legtöbb brit kórházban szigorúan korlátozzák a betegek látogatását. Így nem csoda, hogy Erzsébet királynő és Fülöp herceg csak videóchaten tartják a kapcsolatot. Azért, hogy tisztelegjen férje előtt és erőt adjon neki a teljes felépüléshez, II. Erzsébet királynő a beszélgetés során azt az gyönyörű brosst viselte, amit még eljegyzésük alkalmából kapott Fülöp hercegtől. A gyémánt brosst Őfelsége 1947-es eljegyzési partijukon viselte elsőként és azóta is féltve őrzi – írja a Mirror.