RETRO RÁDIÓ

„Két napig üvöltöttem a fájdalomtól” – a jobb fülére megsüketült Horváth Éva





Horváth Évát egy rejtélyes betegség támadta meg, amitől az egyik fülére teljesen megsüketült. Éva kétségek között vergődik, hisz nem szeretné, hogy újszülött kisfia, Alex elkapná tőle a betegséget. Gyógyszert azonban nem szed, hiszen még szoptatja az alig egy hónapos gyerekét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.01.

A gyönyörű modell-műsorvezető, Horváth Éva komoly problémával néz szembe. Az édesanyát egy rejtélyes betegség támadta meg, aminek következtében pár nappal ezelőtt az egyik fülére teljesen megsüketült. Éva közel egy hónapja adott életet második kisfiának, Alexnek ezért fél, hogy a kisbaba elkapja tőle a fertőzést, aminek akár súlyos, maradandó következményei is lehetnek.

Éva tart attól, hogy gyógyszert szedjen, hiszen kisebbik fiát, Alexet még szoptatja Fotó: Bors

Eddig se hallottam valami tökéletesen. Finoman fogalmazva eléggé süket is voltam. Most azonban a jobb fülemre egyáltalán nem hallok semmit. Valami ráhúzódott úgy, hogy gyakorlatilag két nappal ezelőtt üvöltöttem a fájdalomtól. Mondtam, hogy ha valaki hozzáér, azonnal megverem – kezdte a Borsnak Horváth Éva, aki természetesen azonnal orvosi segítséget kért, ám a megoldás finoman szólva is aggasztja.

– Rögtön felkerestem az orvosom, valószínűleg Kristóf, a nagyobbik fiam kaphatott el valamit az óvodában, most ő is itthon van, mert csúnyán köhög. Antibiotikumot írtak fel nekem, se fülcseppet, sem egyéb mást… A gyógyszertől azonban őszintén tartok, hiszen szoptatok és attól félek, hogy rosszat tesz a picinek. Még sosem kellett antibiotikumot szednem, most sem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet. Persze ki fogom váltani, de még nem döntöttem, hogy beszedem-e – mondta a lapnak Éva, aki nem is maga, inkább az újszülött kisfia miatt aggódik.

A kisfia hozta haza a betegséget az óvodából Fotó: Bors

– Egy dolog fontos, oké, hogy velem most ez van a torkommal meg a fülemmel, de a kicsi ne kapja el, mert akkor nem is tudom, hogy mi lesz. Bízom a legjobbakban – tette hozzá Éva. – A nagyobbik fiam, Kristóf most itthon van, ő is köhög, remélem, hamar túl leszünk ezen és a hallásom is visszatér – jegyezte meg az édesanya, aki nem csak a szoptatás alatti antibiotikumszedéstől tart.

A másik oldala a történetnek az, hogy még nem kaptam meg a második oltásomat, ami most lenne esedékes. De így nem tudom felvenni – mondta aggodalmas hangon a modell.

Kezelés nélkül maradandó lehet a halláskárosodás

A Bors által megkérdezett orvos szerint egykönnyen lehet, hogy kezelés nélkül sosem tér vissza a hallása Évának.

A probléma az, hogy az antibiotikum nem biztos, hogy meg tudja gyógyítani a betegséget, hiszen a kérdés az, hogy a fül melyik részét támadta meg. Mindenképpen tükrözés javasolt, hogy megállapítsák, hol van pontosan a gyulladás és az alapján kell kezelni azt. Vizsgálat, megfelelő kezelés nélkül akár maradandó is lehet, és halláskárosodást okozhat – nyilatkozta dr. Somogyi Ildikó orvos.

 





Ezeket olvastad már?
„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás