RETRO RÁDIÓ

Hopp Csilla drámája: nem nyugodhat, folytatódik a gondatlan emberölési ügye





Újabb év telt el úgy, hogy a gyászoló édesanya nem léphet a lelki gyógyulás útjára, hiszen még mindig ott lebeg a feje felett Damoklész kardja. Az ügyészség még mindig nem hozott határozatot arról, hogy vádat emelnek ellene gondatlan emberölés miatt vagy sem.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.20.
lelki erő

L.L. Junior gyermekeinek édesanyja emberfeletti erőről tesz nap mint nap tanúbizonyságot már azzal is, hogy egyáltalán képes élni a hétköznapi életét. Dolgozni jár, rendben tartja a háztartást és a nagyobbik fiát neveli. Mindezt csendben és méltósággal azok után, hogy 2019. augusztus 31-én a szeme láttára gázolta halálra egy vétlen autós a kisebbik fiát – írja a Bors.

A baleset körülményeit alapos vizsgálat után tisztázta a rendőrség, az autó sofőrje betartott minden vonatkozó szabályt, Hopp Csilla felelősségét azonban nem sikerült egyértelműen megállapítani, a mai napig nem tudni, hogy fogta-e a kisfiú kezét a zebrán való áthaladás előtt és kitépte magát a gyermek, vagy nem. Ez a legfontosabb kérdés az ügyben annak tekintetében, hogy az édesanya számíthat-e felelősségre vonásra.

Gondatlan emberöléssel gyanúsították

A rendőrség majdnem két évvel a tragédia után, 2021 júliusában lezárta a nyomozást, és sokak meglepetésére vádemelési javaslattal továbbította a az iratokat az ügyészségnek. Az édesanyát gondatlan emberöléssel gyanúsították meg.

Bár megpróbáltam felkészíteni Csillát erre az eshetőségre is, de természetesen rettenetesen felkavarta, hogy vádat emeltek ellene – mondta akkor a Bors megkeresésére Hopp Csilla jogi képviselője, dr. Horváth B. Gábor ügyvéd, aki így folytatta: – Pedig nem ért minket váratlanul a döntés, hiszen ismerve az igazságszolgáltatás csikorgó gépezetét, ez a lehetőség is végig fennállt.

Hol késik a vádemelés?

Az ügyészség négy hónapja kapta meg az iratokat, döntés azonban még mindig nem történt. A Bors többször is érdeklődött a Fővárosi Főügyészségnél, hogy megtudják, megszületett-e már az ügyészi döntés a vádemelésről – legutóbb a héten –, de mindannyiszor azt a választ kapták, hogy még nem…

Az idő telik, lassan a nyakunkon vannak az ünnepek, karácsony környékén időszakosan leállnak az állami intézmények, január lehet, mire újra előkerül Hopp Csilla ügye.

Megkapta a büntetést az élettől

Az édesanya tehát két éve vár már arra, hogy az élete legfájdalmasabb tragédiája jogi úton lezáruljon, és végre maga mögött tudhassa. Nem tudni azt sem, hogy meddig kell várnia. Ha elítélik, ha nem, nem kérdés, hogy az élettől már megkapta azt a büntetést, amit senki sem érdemel, és amit semmilyen jogi paragrafus nem képes felülírni.

A Bors újra megkereste az ügyben Hopp Csilla ügyvédjét, dr. Horváth B. Gábort, akitől azt kérdezték, mi a véleménye arról, hogy még mindig nem tudni, hogy megvádolják-e az ügyfelét, és szerinte mikor ér véget Csilla számára ez a rémálom?

Már mi is nagyon várjuk az eljárást megszüntető határozatot. Ennyit mondhatok – közölte az ügyvéd.

L.L. Juniort is kereste a Bors, azonban nem kívánt beszélni a családja életét beárnyékoló tortúráról.

Az emberek Csilla mellett állnak

Számtalan helyen találkozni a közösségi oldalakon olyan véleményekkel, melyek szerint Hopp Csillát békén kellene végre hagyni.

  • „Szegények nincs elég bajuk, szomorúságuk! Ez egy tragikus baleset lehetett, és ők sosem tudják lezárni magukban, sajnos. Jó lenne, ha élhetnének tovább mindenféle procedúra nélkül. A jóisten adjon erőt nekik.”

  • „Mellé is kell állni, mert egy véletlen baleset volt, amiben meghalt a fiuk, az édesanya soha nem fogja tudni feldolgozni az esetet.”

  • „Tudom, a törvény előtt felelni kell, de kell ennél nagyobb büntetés egy anyának?”

  • „Nem érdemel börtönbüntetést, mert szegénynek egy életen át a szívében van az a fájdalom, hogy végig kellett nézni imádott gyermeke halálát. Ennél fájdalmasabb büntetés nincs a világon.”





    Ezeket olvastad már?
    Kínos: Hilda magas labdát dobott Lacinak

    Kínos: Hilda magas labdát dobott Lacinak

    Bármikor megérkezhet a TV2 sztárjának második lánya

    Bármikor megérkezhet a TV2 sztárjának második lánya

    Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták a csinos modellt

    Se bugyi, se más: anyaszült meztelenül fotózták a csinos modellt

    Schoblocher Barbara hullámvasútra készül, berobban az év bulija

    Schoblocher Barbara hullámvasútra készül, berobban az év bulija

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás