A világ legnagyobb pornóoldalán tűnt fel Hevesi Kriszta. Az elismert szexuálpszichológus arcát csalók lopták el és használják egy, a férfiak merevedését elősegítő készítményhez. Kriszta rendkívül kiakadt a hitelrontáson és Instagram-sztorijában figyelmeztette a követőit a csalásra. A Metropol felkereste a szexuálpszichológust, aki elmesélte, hogy pontosan milyen szer árusításához használják engedély nélkül az arcát.

(Fotó: Csorba Márta)

Hamis szert reklámoznak vele

– Egy olyan gyógyszert, ami valószínűleg semmilyen, a szexuális életet befolyásoló hatóanyagot nem tartalmaz. És ez a jobbik eset. A fényképem mellett még a korai magömlés megelőzését kínálja, míg rákattintva már a merevedési zavar megoldását. Azt fontos tudni, hogy e két probléma mögött két, egymással ellentétes biokémiai mechanizmus áll: az egyik csökkenti a szexuális izgalom állapotát, a másik növeli. Értelemszerűen mind a kettőre egyszerre hatni nem lehet. Gyakran vérnyomásemelőt szoktak hozzáadni, hogy a férfi érezze, hogy hatni kezd a gyógyszer, ami placebóként funkcionál. Mivel elhiszi, hogy a szer miatt teljesíteni tud, ezért nem fél a kudarctól, így tényleg működik. Viszont az egészségkövetkezményei végzetesek lehetnek, sztrók, infarktus, életveszély – tette hozzá azt magyarázva, hogy még a gyógyszer leírása is becsapós, ráadásul kifejezetten veszélyes egészségügyi következményei is lehetnek. Kriszta elmesélte, hogy először az ismerősei, illetve a szakértői oldalán a követői írtak neki, hogy nem hiszik el, hogy egy „ilyen közönséges, illegális szert kínáló hirdetéshez” a nevét adná.

(Fotó: Instagram)

Kiborítja a helyzet

– Iszonyúan fáj, hogy az emberek kétségbeesésével, problémáival visszaélnek. Párkapcsolatok mehetnek tönkre ezen, hogy várják a hatást, és „így sem megy”. Ma már annyiféle kiváló, a férfi egészségi állapotához és szexuális életéhez igazodó, orvos által felírt készítményt lehet kapni mindenféle egészségkockázat nélkül, hogy rettenetesen elkeserít, hogy az ilyen csalók ebből még megélhetnek! – mondta el Hevesi Kriszta a Metropolnak.

Jogi lépéseket tesz

– Tettem rendőrségi feljelentést, beszéltem jogásszal és kifejezetten az ilyen ügyekre specializálódott médiaszakértőkkel, de mindig újra és újra felbukkan a hirdetés elsősorban felnőtt oldalakon – jegyezte meg picit csalódottan, ám hangsúlyozta, hogy emiatt csakis a hirdetést feladókat okolja, de igyekszik a lehető leghatékonyabb módszert megtalálni, hogy végre vége legyen a rémálmának.