RETRO RÁDIÓ

Haumann Péter: „Maradnak az örömfellépések és a család” – A Metropol videója!





Visszavonulása után fiával, Mátéval együtt láthattuk a színpadon Haumann Pétert a Zeneakadémián, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felkérésére a tavaly nyári Fesztivál Akadémia Budapest Mozart-estjén. Az akkor 80 esztendős Nemzet Színésze az előadás után, a művészfolyosón adott interjút nekünk. A Metropol ezzel emlékezik a 2022. május 29-én elhunyt legendás Kossuth-díjas színművészre. Nézd meg videónkat!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.05.30.
Haumann Péterre emlékezünk

Haumann Péter egy évvel ezelőtt lelkesen mesélt nekünk arról, milyen nagy élmény számára a gyermekeivel közös munka, és hogy közel 60 termékeny esztendő után a szakmában, visszavonulása után már csak az örömfellépéseknek és a családnak szenteli életét.

„1963 óta van papírom róla, hogy csinálhatom ezt a mesterséget, akárhogy is nézem, ez 58 év. Ez éppen elég egy ilyen ideges szakmában, mint a színészet, meg a színház. Soha ennyit nem néztem a gyertyát a születésnapi tortán, mint most a 80-as számot. Most már maradnak az ehhez hasonló közös örömfellépések, nyugodt családi együttlétek” – újságolta 10 hónapja a Zeneakadémia művészfolyosóján Haumann Péter, aki akkor azt is elárulta nekünk, a gyermekei mellett az unokák társaságát is nagyon élvezi.

Haumann Péter Petra lányával és Máté fiával 2021 júliusában a Zeneakadémián Fotó: Fodor Erika

„Van négy kiscsaj, éppen most mentek el tőlünk a nyaralóból. Mi így most már egy nagy család vagyunk, de várom, hátha lesz még egy fiúunokám is. Nézem ezt a négy lányt, és tetszik, ahogy látom, hogyan szórtam szét bennük az összes – ha volt – jó tulajdonságom, és még azt se bánom, hogyha esetleg átkerült tőlem valami rossz is. Élvezem őket nagyon. Nyugodtan élek, jól érzem magam.” Haumann Máté akkor édesapja szavaira úgy reagált: „Ő nekem az elejétől fogva apu, nem láttam másképp őt.”

„Szuper vele együtt dolgozni. Amikor apuval és a nővéremmel együtt játszottunk Moliere-t, akkor is az volt, hogy hárman együtt lenni jó. Felemelő élmény. A nővérem fogalmazta meg, amit mi a gyerekeiként érzünk: nem az árnyékában, hanem az ő fényében élünk.”





Ezeket olvastad már?
Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Gyászol Azahriah

Gyászol Azahriah

Felismered még a Dallas Samantháját? Így néznek ki ma a sorozat szereplői

Felismered még a Dallas Samantháját? Így néznek ki ma a sorozat szereplői

Nincs visszaút: Harry herceg végleges elhatározásra jutott

Nincs visszaút: Harry herceg végleges elhatározásra jutott

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás