RETRO RÁDIÓ

Itt gyújthatsz gyertyát Zámbó Jimmy és más hírességek emlékére





Halottak napja alkalmából általában mindenki kilátogat kedves szerette sírjához, hogy személyesen is megemlékezzen a szeretett családtagról. Sokan nemcsak a rokonok, de ismert emberek végső nyughelyét is felkeresik, hogy méltóképpen róják le tiszteletüket a kedvencük előtt.



Megosztás
Szerző: e.j.
Létrehozva: 2021.10.29.
Halottak napja síremlékek

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos

Az olimpiai bajnok labdarúgó, Szűcs Lajos szervezetét 2020 júliusában győzte le a gyilkos kór. Földi maradványait egy focilabda alakú urnában temették el, a búcsúztatóján rengetegen vettek részt. A Kossuth-díjas színésznő fél évet bírt ki imádott férje nélkül; 2020 decemberében követte Szűcs Lajost az örökkévalóságban, azóta egymás mellett nyugszanak a máriabesnyői temetőben.

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Koós János

2019. március 2-án, rövid lefolyású, de súlyos betegség következtében hunyt el az énekes. Jellegzetes humorát egy ország ismerte. Idén januárban fekete márványból készült síremléket kapott, ahová gyakran látogatnak ki a rajongók.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Bajor Imre

Alig néhány lépésnyire legjobb barátja, Koós János végső nyughelye mellett pihen Bajor Imre is. A színész szervezete 2014-ben, 57 évesen adta fel a rákkal vívott küzdelmet. Lánya, Lili követte őt a pályán, színművész lett, fia, Marci pedig rendezőként vált sikeressé.

Balázs Fecó

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes tavaly novemberben fertőződött meg koronavírussal. Az állapota gyorsan rosszabbodott, lélegeztetőgépre került, 2020. november 26-án 69 éves korában elhunyt. Balázs Fecót a családja és legszűkebb baráti köre kísérte el utolsó útján az óbudai temetőben, és nemrégiben elkészült a síremléke. A fekete márványból készült sírból egy zongorát alakított ki a tehetséges kőfaragó, valamint Fecó egyik koncertfotója és egykori együttese, a Korál: Amit nem mondhattam el című dalának részlete is látható: „Szavaim fáradt nyilak Földre hulltak az útjukon, Amit nem mondhattam el, Már többé nem tudom.”

Fotó: Metropol/Markovics Gábor

Zámbó Jimmy

Zámbó Jimmy legendája húsz évvel a halála után sem halványul el. A rajongók által csak Királynak nevezett énekes 2001. január 2-án hunyt el, a csepeli temetőben helyezték örök nyugalomra. Sírja – ami egy komplett, föld alatti szobaméretű kripta, fehér márványborítással – a mai napig zarándokhely, tisztelői az ország minden pontjáról ellátogatnak kedvencük végső nyughelyéhez. A márványsírra néhány éve különös szimbólum került: QR-kóddal látták el a sírt, amit ha a telefonnal bárki beolvas, egy emlékoldalra irányítja az illetőt az interneten, ahol virtuálisan is gyertyát gyújthat Jimmyért. Az ötletet az énekes testvérei valósítottak meg, hogy minden lehetőséget megadjanak a rajongóknak az emlékezésre.

 

Fotó: Metropol/Nagy Zoltán
Fotó: Metropol/Nagy Zoltán

 





Ezeket olvastad már?
Első gyermekét várja a Next Top Model Hungary sztárja – fotó!

Első gyermekét várja a Next Top Model Hungary sztárja – fotó!

Ez a véleményük a Delta digitális műsorvezetőjéről a hús-vér kollégáinak

Ez a véleményük a Delta digitális műsorvezetőjéről a hús-vér kollégáinak

Metzker Viki mellbimbója utat tör magának

Metzker Viki mellbimbója utat tör magának

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Lékai-Kiss Ramóna sosem volt még ilyen szexi: aprócska, párducmintás bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás