RETRO RÁDIÓ

„Hagyd abba, inkább engem bánts!” – Balázs Andi félelem nélkül szembeszállt a kegyetlenkedővel





A színésznő nem rejti véka alá, mennyire fontos számára, hogy megvédje a gyengébbeket, de a saját történeteivel nem szokott dicsekedni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.05.
kegyetlen

Ám aki ismeri, az tudja róla, hogy félelem nélkül szembeszáll akár egy veszélyes agresszorral is! A Hot! magazinhoz is így jutott el a híre.

A családjától távol állt minden erőszak, sőt a környezetében senki nem volt elszenvedője agressziónak, Andinak mégis van egy veleszületett és kiélezett érzékenysége arra, hogy kiálljon azokért, akik nem tudják megvédeni magukat. Ha ilyet lát, szinte gondolkodás nélkül szembeszáll a bántalmazóval. Maga sem tudja pontosan, honnan meríti ilyenkor az erőt hozzá, de egyszerűen nem tudja visszafogni magát!

Hatalmas igazságérzettel áldott meg az élet. Úgy vélem, fontos, hogy ha bántalmazás szemtanúi vagyunk, ne fordítsuk el a fejünket. Lehet, hogy van a segítségnyújtásomban hiba, a magam módján csinálom, de sokszor azt tapasztalom, hogy a környezetemben rajtam kívül senki más nem emeli fel a szavát” – kezdte őszintén a színésznő a Hot!-nak.

„Hagyd abba, inkább engem bánts!”

Andi módszere nem más, mint hogy igyekszik kibillenteni a támadót a romboló „őrületéből”, meglepetést okozva neki azzal, hogy az nem számít a türelmes, kedves szóra vagy arra, hogy a színésznő próbálja megérteni, mit miért tesz, még akkor is, amikor érthetetlen a kegyetlensége.

Visszafogom a hangerőmet, igyekszem észérvekkel hatni, és megkérdezem, hogy mi a problémája. Az agresszióra kedvességgel reagálok. Ez a fajta viselkedés kizökkenti és arra készteti, hogy hátralépjen kettőt. Ha végképp nem sikerül, előfordult már, hogy odaálltam az áldozat elé, azzal jelezve: »Hagyd abba, inkább engem bánts!«”

Már iskoláskorában is szembeszállt a tanárral, ha az igazságtalanul bánt valakivel. Egyszer pedig egy bácsi védelmére kelt, akit a villamoson zaklatott néhány fiatal.

„Körbeállták szegényt a villamoson, rugdosni kezdték. Odamentem segíteni, mire ők, amikor a megállóban kinyílt az ajtó, kilöktek a villamosból a peronra. Szerencsémre két rendőr lába elé estem, akik le is kapcsolták őket a következő megállónál.”

„Kivettem a gyereket a kezéből”

A művésznő több esetet is elmesélt a Hot! magazinnak. A következő szintén a villamoson zajlott.

Egy általános iskolás kisfiú, a hóna alatt egy hegedűtokot szorongatva, nagyobb fiúk gyűrűjébe került, akik zaklatni kezdték. Körülöttünk senki nem mozdult meg. Gondoltam magamban: »No, majd én!«” – emlékezett a színésznő, aki akkor egy pillanatig sem habozott. „A gyerek elé álltam. Semmiféle félelemérzetem nem volt. A következő megállónál áttörtünk az embertömegen és leszálltunk. Addig nem mozdultam mellőle, amíg a szülei érte nem jöttek. Borzasztó volt látni, hogy esélye sem volt segítséget kérni szegénynek!”

A teljes interjút a szerdán megjelenő Hot! magazinban olvashatod el!

 





Ezeket olvastad már?
„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás