RETRO RÁDIÓ

Eláruljuk, mit csinált a Marvel kaszkadőrszakértője a Hadikban





Tele van akciójelenetekkel a huszárhadvezérről szóló magyar film. A Marvel világhírű kaszkadőrkoordinátora mutatta meg Trill Zsoltnak, hogyan kell elesni alóval.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.05.
magyar filmek

Befejeződött a Hadik című történelmi akció - kalandfilm forgatása, melyet Szikora János rendezőként, Nagy Endre pedig producerként jegyez. A magyar huszár - hadvezér Hadik András életét, valamint a hires berlini csatát bemutató film akciójelenetekben és érzelmekben gazdag élményt igér a nézőknek. A film főszereplője Trill Zsolt, az akciójeleneteket a Marvel filmeket is jegyző Steve Dent rendezte meg, a technikai rendező Dyga Zsombor, az operatőr Győri Márk, és a kaszkadőrjelenetekért Gulyás Kiss Zoltán felel. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül. Nagyjából 300 fős stáb közreműködésével vették fel a Hadik- a lehetetlen küldetés című film jeleneteit Magyarország legkülönbözőbb pontjain.

Elképesztő kaszkadőrfeladatok voltak (Forrás: Hadik produkció)

„A lovam, Felhő is hiányozni fog”

Trill Zsolt - aki a főszereplő Hadik Andrást alakítja- nagyon élvezte, hogy a filmes csapat részese lehetett.

Trill Zsolt és Felhő (Forrás: Hadik produkció)

„Ez a forgatás egyszerre fárasztott és feltöltött! Fantasztikus élmény, a stáb elképesztő munkát végzett, szerettem, ahogy mindenki odafigyelt egymásra, nagyon jó fejek voltak. Bevallom őszintén, hiányozni fog mindenki. Itt minden nap tartogatott valami fantasztikus élményt. Az emberek mellett a lovam is hiányozni fog, Felhő a gyönyörű spanyol telivér. Neki köszönhetően a ló - ember kapcsolatáról alkotott elképzelésem merőben megváltozott. Szikora Jánossal korábban még nem dolgoztam együtt és nagyon örülök hogy összehozott vele a sors, úgy hiszem, fantasztikus film van készülőben!”

Horváth Lili: Alig várom, hogy láthassam!

Mária Terézia szerepében Horváth Lilit láthatja majd a közönség, aki nagyon várja, hogy megnézhesse a kész mozit.

Ilyen gyönyörű Horváth Lili Mária Terézia szerepében (Forrás: Hadik produkció)

„Keszthelyen a kastély, a gyönyörű ruhák, a profi stáb mind hozzájárult ahhoz hogy ez a forgatás számomra hatalmas élmény legyen! Bár az első nap végére nagyon kimerültem, idővel megtanultam beosztani az energiámat. Szikora Jánossal korábban volt már közös színházi munkánk és őszintén hálás vagyok neki, amiért rám gondolt és lehetőségem volt részt venni ebben kalandban. Az egész stáb egy csoda, mindenki együtt egy célért tesz mindent. Alig várom, hogy lássam, hogy mutat mindez majd a filmvásznon!”

De ki is volt Hadik András?

Hadik András 1710-ben született és kiemelkedő karriert futott be a Császári-Királyi Hadsereg tisztjeként. 1957-ben egy maroknyi huszár csapattal sikerült észrevétlenül az éj leple alatt eljutnia Berlin falaihoz. Miután elfoglalta a várost, tetemes hadisarc és 24 darab balkezes kesztyű birtokában olyan hirtelen távozott, ahogy érkezett. A film, amely várhatóan ez év decemberében kerül majd a mozikba, e huszáros rajtaütés történetét dolgozza fel.

  A szereposztás parádés: Hadik Andrást Trill Zsolt alakítja, Mária Terézia szerepében Horváth Lilit láthatjuk majd, de játszik a filmben Szalma Tamás (Babochay), Molnár Áron (Gvadányi), Szabó Győző (Ried), Derzsi János (mint Mihály, Hadik tisztiszolgája), Reviczky Gábor (Thun mester), Gáspár Sándor (Káplán), Forgács Péter (Ujváry ezredes), Kovács Lajos (Kecskeméthy ezredes), Mucsi Zoltán (Horniák) és még rengeteg nagyszerű színművész bukkan fel kisebb-nagyobb jelenetekre a monumentális moziban. A statiszták 50 kaszkadőr lóval dolgoztak a jelenetekben és egyes esetekben egyszerre 7 kamera forgott.

 





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás