A mesék nem hazudnak – erről szól a film

Amikor Dorka (Marczinka Bori), a különleges fantáziavilágában élő, nagyszájú kislány megtudja, hogy özvegy apja (Bokor Barna) újranősül, és ő mostohát (Pálmai Anna) kap, rögtön sejti: addigi világa fenekestül felfordul. És ő mindent meg is tesz, hogy felforduljon. Harcba száll a mostoha ellen, akiről az sem elképzelhetetlen, hogy boszorkány. Amikor pedig az apja táborba küldi, hogy ne legyen láb alatt, új szövetségesekre talál: néhány bátor lányra, egy furcsa, föld alatti lényre, egy főzőgépen dolgozó szakácsra és legfőképp egy mindig mosolygó, dalos kedvű táborvezetőre (Csobot Adél) – akivel előbb-utóbb az apjának is találkoznia kell…

Jelenet a filmből

Dobó Kata nagy kalandja

Olyan látványvilág megteremtése volt a cél, hogy a nézőknek leessen az álluk! Hálás feladat volt megálmodni a színes, egyedi, egyetlen korszakhoz vagy stílushoz sem köthető jelmezeket és díszleteket. Mindannyian örültünk, hogy a mese, mint műfaj nem kötötte meg a kezünket, megvalósíthattunk egy egészen új világot – kezdte Dobó Kata. – Minden film esetében nagyon fontos az emberi tényező, az empátia a következetesség, a közös hang megtalálása. Szerencsére rendkívül tehetséges gyerekeket találtunk, így mindannyian – mi is, ők is – nagyon élveztük a közös munkát. Fontos volt, hogy a kis szereplők jól érezzék magukat, ez számukra egy nagy kaland volt – mesélte a rendező, aki reméli, hogy sok családnak sikerül kellemes perceket szerezni a filmjével.

Dobó Kata nagyon figyelt arra, hogy a gyerekszínészek jól érezzék magukat a forgatáson

Gyerekszáj

Marczinka Bori( Dorka): Nagyon megtisztelő és borzasztóan jó érzés volt szerepelni a filmben. Izgalmas kaland volt, minden nap új díszletek, helyek, instrukciók voltak, mindig volt valami új és mindig volt mit csinálnunk. Egyáltalán nem unatkoztunk!

Gula Kornél (Fefe): Az életemben ennél nagyobb áldás nem is volt eddig! Nagyon örülök, hogy kiválasztottak. Katának, a filmrendezőnek üzenem, hogy nagyon jó döntés volt, hogy megcsinálja ezt a filmet, küldöm neki az inspirációt és remélem, hogy még szerepelhetek más filmekben is.

Krasnyánszki Stefánia Lujza (Liza):

Számomra nagyon jó és egyben furcsa érzés ez a tapasztalat. Én még ezelőtt soha nem szerepeltem filmben, ez az első, de reméljük, nem az utolsó. Dobó Kata meg az egész stáb nagyon kedves volt. Ez egy egész új világ, de annyira megszerettették velem, hogy bármikor újra végigcsinálnám. Ez a film azért fog nagyon tetszeni mindenkinek, mert családi film, vicces és jók a színészek.