Lesújtó hírt közölt ma a Madách Színház a Facebook-oldalán. Életének 85. évében meghalt Csűrös Karola.

Az egész ország Etusának halálhíre az egész országot megrázta.

Búcsúznak a színésznőtől a magyar hírességek is.

Isten nyugosztalja” – írta Hajdú Péter a közösségi oldalán.

Isten Önnel, Etus…

Csűrös Karola 1936–2021

Messze több volt, mint Etus a Szomszédokból. Tucatnyi játék- és tévéfilmben szerepelt, a színpadon komoly és bohókás szerepekben is brillírozott, szinkronszerepeinek száma szinte megszámlálhatatlan. Mégis, az emberek többsége talán a Szomszédok-teleregény bölcselkedő „Tyúkanyójaként” zárta a szívébe. Alakításaira az aprólékos kidolgozottság és a végtelen színészi alázat, megjelenésére elegancia és méltóság volt jellemző. Egy nagy generáció hatalmas egyénisége, életünk fontos része hagyott itt minket. Isten nyugosztalja, Drága Művésznő!” – búcsúzott Vujity Tvrtko a színésznőtől.

„Ő most a férje, a társa után ment, ahova egyébként készült is”

Németh Kristóf a közösségi oldalán is megemlékezett a művésznőről, de a Blikknek is elmondta gondolatait:

„Én mélyen hiszek abban, hogy miután véget ér az ember földi pályafutása, azzal nincsen mindennek vége. Éppen ezért az jutott eszembe e szomorú hír hallatán, hogy tulajdonképpen annyi történt, hogy ő most a férje, a társa után ment, ahova egyébként készült is.

Persze nekünk, itt maradóknak az a fájdalmas, hogy ahogy egyre korosodunk, ahogy telnek az évek, egyre többektől kell elköszönnünk, akik a gyerekkorunktól kezdve az egész cseperedésünkben, a szakmába való befogadásunkban nagyon fontos és meghatározó emberek voltak, szinte családtagok. Karola, illetve Karcsival, ahogy mi hívtuk, gyerekkoromtól kezdve számos gyönyörű napot, hetet, hónapot, évet töltöttem együtt, csak szép emlékeim vannak róla – csuklott el Németh Kristóf hangja, aki elárulta, a Szomszédok egykori csapata évente összejárt, és bár a pandémia a legutóbbi találkozót keresztülhúzta, rendszeresen találkozott Csűrös Karolával.”