RETRO RÁDIÓ

„Most mintha újjászülettem volna” – Gidófalvy Attila őszintén vallott a rákkal vívott küzdelméről





Gidófalvy Attila, a Kar­thago együttes legendás billentyűse a sok kezelés és műtét után végre kigyógyult súlyos rákbetegségéből.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.18.
leküzdötte

Öt év, megannyi kórházi kezelés, műtét, őssejtbeültetés után a Kar­thago együttes legendás billentyűse végre teljes szívvel meri kijelenti, meg­gyógyult súlyos rákbetegségéből. Gidófalvy Attila most a 70. születésnapjára készül, és egy pillanatra sem akar megállni.

A Karthago és a Lord legendás zenésze idén lesz 70 éves, de még mindig a színpadon érzi otthon magát – Fotó: Bors

A Karthago zenekar már töretlenül, 43 éve ugyanazokkal a tagokkal lép színpadra. Ebbe az sem rondított bele, hogy a zenekar billentyűse hihetetlenül komoly egészségügyi problémákkal küzdött az elmúlt években – írta meg a Bors, akinek a zenész egy nagyinterjút is adott.

„Most már biztos, hogy megmaradok”

„Miután befeküdtem, néhány nappal később már a műtőasztalon voltam. Hála az égnek, minden jól sikerült! Dr. Gopcsa László főorvosnak, őssejtspecialistának és csapatának köszönöm a törődést, de Szeifert György professzornak és dr. Rosta Andrásnak is, nélkülük talán már nem is élnék, úgyhogy hálával tartozom nekik. Nemrég kaptam kézhez a legfrissebb leleteimet, amelyek csodálatosak, úgyhogy most már biztos, hogy megmaradok” – nyilatkozta korábban a zenész, akinek akkoriban védjegyévé vált bajusza is kihullott a kemoterápiás kezelésektől. A bajusz azonban visszanőtt és Gidófalvy öt évvel a történtek után végre most már orvosi értelemben is ki meri jelenti: meggyógyult.

Műtétje miatt híres bajszát is elvesztette egy időre Gidófalvy Attila, pedig a szőrzet 1976 óta a jelképe már – Fotó: Bors

„Csoda, ami történt”

„Megterhelő volt nekem nagyon a műtétem időszaka” – kezdte a Borsnak Gidófalvy Attila.

A híres rocker úgy véli, az őssejt hozta vissza őt az életbe – Fotó: Bors

„Egyszerre minden megtámadta a testemet, ami valaha megtámadhatta. Szerencsére megtörtént az őssejtbeültetésem, és fontosnak tartom azért megjegyezni, hogy a sajátomat kaptam. Ebből is látszik, hogy bármi is történjen, a szervezetem és a testem hihetetlenül erős ”– jelentette ki a zenész, aki biztosította lapunkat arról, hogy senkinek nem kell aggódnia érte, mivel havonta megvizsgálják és teljesen tünetmentessé vált az elmúlt évek során.

„Csodával határos, ami velem történt. Amilyen nehézségeim voltak a kezelések elején, most mintha újjászülettem volna. Most leszek 70 éves, és szeretném ezt majd egy nagyszabású bulival megünnepelni, amiről még biztosan hallanak az emberek augusztus előtt ”– fogalmazott boldogan és pozitívan a Karthago tagja, akit május 27-én újra láthatnak az emberek a színpadon.

Visszatér a KGB

Gidófalvy Attila egy barátja és kollégája, Kiss Zoltán Zéro is alig várja már zenésztársa visszatértét, és szerinte ez az alkalom egy nagyon fontos pillanat számukra:

„Gidó a járvány miatt nem tudott eddig csatlakozni, mert súlyos betegsége után nem kockáztathatott. Most végre újra itt lehet velem a színpadon a KGB (Kiss–Gidófalvy Band) színeiben” – mesélte lapunknak Zéro, a Karthago basszusgitárosa, aki arról is beszélt, hogy a közönség is hőn áhítva várja vissza maga mellé Attilát.

A Kiss–Gidófalvy Band visszatér, aminek az együttes tagjai nagyon örülnek – Fotó: Bors

„Nagyon sokszor kérdezték és mondták már, hogy ideje lenne, hogy a Gidófalvy is ott legyen velem a színpadon, és ezt én is így gondolom. Nem tudom elmondani, mekkora öröm, hogy egy ilyen borzasztóan nehéz két év után újra itt van az alkalom, hogy ketten zenélhessünk a nagyérdeműnek ”– tette hozzá a Karthago basszusgitárosa, I. M.

 





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás