Mint arról a Metropol is beszámolt, november 18-án, 77 éves korában elhunyt Benkő László. Az Omega legendás zenésze nem tudta legyőzni elhúzódó betegségét. Temetését december 2-án a Farkasréti temetőben fogják megtartani szűk családi körben, ahol Kóbor János mondta volna a búcsúbeszédet. A tragédia azért is lepett meg mindenkit, hiszen úgy látszik, ismét erőre kap és meggyógyul.

„Apu valóban jobban volt, amikor elkísértem a próbára, hogy hosszú idő után újra hangszer mögé üljön, tele volt életkedvvel” – emlékezett vissza a fia Benkő Balázs a Blikk oldalának.

„Azon a pénteken, amikor immár utolsó alkalommal bement a kórházba, azzal váltunk el, hogy megcsinálnak néhány vizsgálatot, aztán hétfőn jön haza. Hittünk benne, hogy így lesz. Kedden meghalt… Mentünk hozzá mindennap, mert úgy gondoltuk, a jelenlétünk, a szeretetünk segít neki megharcolni az újabb és újabb betegséggel. Akkor is ott voltunk, amikor bekövetkezett a tragédia. Fogtuk apu kezét, amikor itt hagyott bennünket… ” – tette hozzá.