Fekete Dávid maga vallotta be március elején, hogy „súlyos százmilliókkal” tartozik egy rakás autótulajdonosnak. A volt megasztáros énekes azzal magyarázta a helyzetet, hogy rossz üzleti döntéseket hozott, amiket persze megbánt, de szerinte – erről tavasszal a TV2 Mokkában beszélt – nincs nagy gond, rendbe lehet tenni ezeket az ügyeket. Az optimizmusát nem osztotta az a több tucat ember, akik Dávidtól vásároltak gépjárműveket, vagy neki adták el a sajátjukat, ezért a károsultak előbb rendőrségi feljelentést tettek, majd a hazai sajtót is körbejárták interjúkat adva csak, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az arcátlan bűncselekmény-sorozatra.

Dávid még ezek után sem érezte, hogy bajban lenne, hiszen egy áprilisban kiszivárgott hangfelvételen azt mondta: „A legnagyobb hülye az, aki feljelent, mert abból nem lesz pénze”.

Poklok pokla

fekete dávid

Rajtavesztett az autóbizniszen (fotó: Bors)

A magabiztosságának május negyedike, hétfő vetett véget, amikor kora reggel rendőrök kopogtattak az édesanyja laká­sának ajtaján. A Bors információi szerint az egyenruhások házkutatási paranccsal a kezükben érkeztek, Fekete Dávidot megbilincselték és rendőrautóba ültették, a lakást pedig fenekestül felforgatták, minden szekrénybe és fiókba benéztek.

A lap információi szerint Fekete Dávid édesanyja keservesen sírt, amíg a lakásban kutattak, illetve akkor, amikor a fiát 72 órás előzetes letartóztatásba helyezték.

A Bors úgy tudja, hogy az énekes nagyon rosszul viseli a bezártságot, az informátoraik szerint egyetlen éjszaka alatt megtört a cellában, az elmúlt órákban a poklok poklát élte át.

– Dávid szentül hitte, hogy ezt is megúszhatja – mondja a Borsnak egy, a neve elhallgatását kérő közeli barát. – Biztos vagyok benne, hogy nem számított rá, hogy hétfőn elviszik a rendőrök. Mégis megtörtént. Az édesanyja szegényke, keservesen sírt, amikor elvitték. A felesége pedig nem is tudta, hogy mi történt, csak egy nappal később.

A barát elmondása szerint senki sem szólt Dávid gyermekei édesanyjának.

– Regina csak másnap tudta meg, hogy Dávid hűvösre került – mondja a barát. – Keresni kezdte, mert elérhetetlen volt mobilon, pedig már el kellett volna utalnia a gyerektartást…

Bilincsben érkezik a tárgyalásra

Fekete Dávid őrizetbevételével kapcsolatban megkeresték a győri járásbíróságot, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy ma dől el, hogy a 72 órás előzetes letartóztatás lejártával az énekest letartóztatják, vagy szabadlábon védekezhet. Az biztos, hogy Dávid bilincsben érkezik majd a bírósági tárgyalására, ami vagy lekerül róla még a helyszínen, vagy hosszú időre állandó tartozéka lesz az éle­tének.

Keresték az ügyben Fekete Dávid feleségét, Reginát is, de nem reagált az üzeneteikre, ahogy az énekes édesanyja sem.

Csalás és sikkasztás a vád

Az ügyészség a lapot arról tájékoztatta: közokirat-hamisítással és tíz vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják a férfit. Ezek többnyire minősített csalásnak és sikkasztásnak felelnek meg. Az autókereskedő egyebek mellett azért is vádolják közokirat-hamisítással, mert olyan személynek adta el a cégét, akiről tudhatta, hogy halálos beteg – nyilatkozta dr. Gál Katalin, a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője, aki azt is megerősítette, hogy a házkutatást az érintett férfi tartózkodási helyén hajtot­ták végre, de állítólag terhelő bizonyítékot nem találtak a nyomozók.

Szorongás lesz úrrá a fogvatartottakon

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint nem meglepő, ha a fogvatartott összeomlik már az első este után.

– Alapvetően a börtön közege pszichés teher még annak is, aki szokva van hozzá – mondja a szakember. – Egy olyan fogvatartott számára azonban, aki először van bent, sokszoros a teher. Gyakori, hogy depressziós tüneteket produkálnak, és folyamatosan szoronganak. A börtönben a fogvatartottat megfosztják a jogaitól és az identitásától is, ez pedig nagy teher.