RETRO RÁDIÓ

Infarktusa volt mulatós királynak, azonnal műteni kellett Fásy Ádámot





A Zeneexpressz atyjának a gyors orvosi beavatkozással stabilizálni tudták állapotát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.13.
betegség

Fásy Ádámnak kis híján az életébe került az, hogy nem tulajdonított kellő figyelmet szervezete vészjósló jeleinek. A mulatós királynak infarktusa volt múlt hét végén, ami után azonnal műtéti beavatkozásra került sor – alig egy-két órán múlott az élete!

Napok óta rosszul volt Fásy, de nem tulajdonított neki komolyabb figyelmet.

„Be kell vallanom, nem vettem komolyan a jeleket, nekem nem utaltak arra, hogy a szívemmel lenne baj. Úgy hét-nyolc napja éreztem először, hogy fáj a mellkasom és egy kicsit zsibbadt a bal karom, de azt hittem, megfáztam. Napokig nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, majd múlt csütörtökön többször is annyira levert a víz, hogy át kellett öltöznöm. Ám őszinte leszek, még ekkor sem gondoltam arra, hogy orvoshoz menjek” – vallotta be Fásy Ádám a Blikknek.

Egy biztos, ha a szerettei nem nyaggatják, hogy forduljon orvoshoz a napok óta tartó rosszullétei miatt, végzett volna vele egy szívroham, de szerencsére a gyors orvosi beavatkozás segített.

Tv2 Mokka című műsorban Fásy Ádám Mikó Fannival és Vascsák Kittivel (Fotó: Bors/Bánkúti Sándor)

A rendelési idő végén estek be a háziorvoshoz

„Rákötött egy EKG-gépre, és amint meglátta az adatokat, közölte: irány a kórház, mégpedig mentővel” – emlékezett vissza az énekes, aki biztos volt abban, hogy orvosa túlreagálja a dolgot. „A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára vittek be, ahol sokkoló hírt kaptam: egy-két órán múlt az életem. Mint kiderült, a szívem az akkori állapotában maximum egy napot bírt volna még ki. A hét végét már nem értem volna meg, szívrohamom volt.”

Fásyt gyakorlatilag azonnal tolták be a műtőbe, nem túlzás, az életét mentette meg az operáció. „Két koszorúeremmel is baj volt, az egyik teljesen el volt záródva, a másik úgy ötvenszázalékosan működött. Kitisztították az ereket, és két sztentet ültettek be – mesélte Ádám, akivel kapcsolatban a kórházban kiderült, korábban is volt probléma a ketyegőjével. A vizsgálat megállapította, hogy szívizomelhalásom van, valószínűleg korábban már volt egy hasonló infarktusom. Marikával azt feltételezzük, hogy tavaly szeptemberben lehetett, akkor szenvedtem hasonló tünetektől.

Fásy Ádám csak a beavatkozás után gondolta végig, mekkora szerencséje volt, hogy még átölelheti a szeretteit.

„Annyi minden alakult jól... Hogy a feleségem rábeszélt a doktorra, a háziorvosom gyors reakciója, a szívklinika világszínvonalú, dr. Merkely Béla professzor és dr. Becker Dávid egyetemi docens vezette csapata. Külön köszönöm a nővérek és ápolók törődését. Megmentették az életem! Később fogtam csak fel, hogy meghalhattam volna. És ha nem szedem a gyógyszereket, amiket felírtak nekem, akkor ez meg is történhet. Ezért ugyan eddig nem voltam orvoshoz járó ember, ezentúl mindent betartok, amit a szakemberek mondanak” – ígérte Fásy, kiemelve, továbbra is rendszeresen sportol majd, és arra is figyelni fog, mit eszik, mert sokáig szeretne élni.





Ezeket olvastad már?
„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás