RETRO RÁDIÓ

Ezt üzente Dobó Kata a transzplantált gyerekeknek – Fotók!





Milyen érzés kánikulában forgatni? Hogyan működött Kálmán, a hiper-szuper főzőgép? Mennyi szöveget kell megtanulni egy forgatásra? És hogyan járnak ilyenkor a gyerekszereplők iskolába? Többek között ezekre a kérdésekre is válaszoltak az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozi siófoki közönségtalálkozóján a film gyerekszereplői, ahol a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért családi táborának a vendégei voltak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.03.
Közönségtalálkozó

Folytatódott az El a kezekkel a Papámtól! című családi mozi jótékonysági sorozata: Siófokon, a transzplantált gyerekek családi táborában vetítették le a varázslatos történetet. A vetítés előtt találkoztak a filmben szereplő gyerekszínészek a szervátültetett gyerekekkel, és testvéreikkel.

Dobó Kata filmje is egy nyári gyerektáborban játszódik. A táborvezető szerepében Gubás Gabi Fotó: Megafilm

Dobó Kata: Legközelebb találkozunk!

Dobó Kata, a film rendezője videóüzenetben köszöntötte a táborozókat, hozzá csatlakozott Bokor Barna, a történet egyik főszereplője is. A színészeknek aznap este előadásuk volt az ország más-más pontjain, de lélekben ők is megérkeztek a közönségtalálkozóra. „Sajnálom, hogy nem lehetek veletek, ám ott vannak a főszereplő gyerekek a filmről, ők szívesen válaszolnak a kérdéseitekre. Remélem, jól érzitek magatokat, vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben, igyatok sok vizet, és legközelebb találkozunk” – ígérte videóüzenetében Dobó Kata.

A táborozók örültek Dobó Kata személyes üzenetének Fotó: Dombóvari Tamás/Megafilm
Dobó Kata rendezői csapóját még télen elárverezték, a bevételt pedig jótékony célra fordították a film készítői Fotó: Dombóvari Tamás/Megafilm

Az édes mostoha, Newton és egy szülinap

A filmbeli Varázsliget tábor lakóiMarczinka Bori, Fonyódi Titanilla, Krasnyánszky Lulu és Gula Kornélörömmel meséltek a forgatási élményeikről, a velük együtt dolgozó színészekről, és a kulisszák mögötti világról. „A gonosz mostohámat játszó Pálmai Annával nagyon közel kerültünk egymáshoz” – árulta el Marczinka Bori, aki Dorkát, a főszereplő kislányt alakította. „Szinte sülve-főve együtt voltatok” – vette át a szót nevetve Fonyódi Titanilla, aki arról mesélt, hogy neki a Csobot Adéllal való közös munka volt különleges élmény, majd elmondta, hogy a siófoki találkozóra éppen lovaglásról érkezett, és rögtön meg is találták a közös témát az egyik táborozó kislánnyal. Krasnyánszky Lulu pedig elárulta, hogy az ő karaktere ugyanolyan „okoska”, mint amilyennek őt tartják a barátai. „Rengeteg nehéz szöveget kellett megtanulnom, többek között egy Newton-elméletet is. Volt olyan, hogy belemondtam a kamerába, hogy én már azt sem értem, hogy mit kell mondanom. Persze ez nem került bele a filmbe, de az egész stáb nevetett.” Lulu azt is elmesélte, hogy a születésnapját is megünnepelték a forgatáson, Kornél – mint az egyetlen fiú – elmondta, hogy nagyon jó volt a lányokkal együtt forgatni, azóta is jó barátok.

A közönségtalálkozón Titanilla, Bori és Lulu is minden kérdésre örömmel válaszolt Fotó: Dombóvari Tamás/Megafilm

Összeálltak egy csoportképre

Szalamanov Zsuzsanna, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért elnöke is kifaggatta a gyerekszínészeket, és köszönetet mondott a Megafilm stábjának, hogy elvitték nekik a családi mozit, ami szintén egy nyári táborban játszódik. „Hatalmas élmény volt az itt táborozóknak ez az élménybeszámoló, és örömmel láttam, hogy a beszélgetés után a gyerekek együtt játszottak és összeálltak egy csoportképre. Este pedig valamennyien együtt néztük meg a filmet, ami a szülőknek és a gyerekeknek is nagyon tetszett”

Közös fotó is készült Fotó: Dombóvari Tamás/Megafilm
A táborozóknak is rengeteg kérdése volt Fotó: Dombóvari Tamás/Megafilm
A gyerekekkel együtt a felnőttek is szívesen hallgatták a gyerekszereplők élménybeszámolóját Fotó: Dombóvári Tamás/Megafilm

 

Ennek a filmnek vannak a legszebb díszletei

A tavaly karácsony előtt mozikba került, és azóta már a televízióban is levetített El a kezekkel a Papámtól! című, Helmeczy Dorottya–Kálomista Gábor Balázs Béla-díjas producerpáros nevével fémjelzett zenés családi film idén nyáron részt vet a Magyar Mozgókép Fesztiválon is, ahol Valcz Gábor látványtervező elhozta a legjobb díszlettervező díját.

 

 





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás