A Tesla és a SpaceX cégek vezetője hétről hétre furcsa ötleteivel és üzleteivel kerül az újságok címlapjára. Nemrég bejelentette, hogy kolonizálni akarja a Marsot, ezt követően pedig egy űrkapszulát indított útnak az űrbe, rajta gazdag üzletemberekkel. Nemrég pedig elfogadták a Twitterért ajánlott 44 milliárd dolláros ajánlatát.

Elon Musk

Elon Musk bolygóuralomra törne /Fotó: MTI/ EPA

A Pókember-filmekből azonban tudjuk, hogy a nagy hatalom nagy felelősséggel jár. Elon Musk pedig egy-egy Twitter-bejegyzésével felpörget vagy éppen tönkre tesz egész kriptovalutákat, amikbe hétköznapi emberek pénze lett befektetve. Ezért egy férfi, Keith Johnson 258 milliárd dollárra perelte be az üzletembert.

A férfi szerint ugyanis Elon Musk az egyik posztjával olyan szinten manipulálta a dogecoin nevű altcoint, hogy annak elsőnek elképesztően felment az ára, majd leverte az üzletember kis időn belül, és ezzel ő megszedte magát, míg mindenki más elvesztette a befektetésének értékét. A perben szereplő összeg nem véletlen, 2021 májusa óta 86 milliárd dollárral csökkent a dogecoin piaci értéke, ennek a háromszorosát kéri számon Elon Muskon az alperes – számolt be róla a Daily Mail.