Dolhai Attila vidéken nőtt fel, így számára hatalmas dolog volt, amikor a főváros közelébe költözve, családja körében elsőként tekinthette meg élőben az augusztus 20-i tűzijátékot Budapesten. Számára ez mindig is kedves emlék marad.

dolhai attila

Dolhai Attila különleges eseménynek tartja Szent István napját és a napi programokat /Fotó: YouTube

Nálunk az ünnep mindig arról szól, hogy a család együtt van. Összejövünk apraja-nagyja, és együtt megyünk a szentmisére augusztus 20-án. Míg vidéken laktunk, akkor nem részesültünk a főváros programjaiban, csak a tévén keresztül. Úgyhogy délelőtt szentmise, utána közös ebéd, este pedig a televízió” – árulta el a Szent István-nappal kapcsolatban a színművész.

„Amikor Budapest közelébe költöztünk, akkor ez megváltozott, hiszen testközelből részt vehettünk a bazilika előtti szentmisén, délután és este álltunk a Margit híd lábánál, és vártuk, hogy mit ad az ég. Az én életem első tűzijátéka a szüleim első élő tűzijátéka is volt. Szabolcs megyéből nem tudtunk mindennap felutazni, ma már ez sokkal gördülékenyebb” – tette hozzá Dolhai Attila, aki a mai napig szívesen vesz részt a jeles ünnep napján tartandó programokon. A színművész szeretné, hogy minél több ember átélhesse ezt az élményt.

Úgyhogy azt kérem, nem is tudom, inkább ajánlom mindenkinek, hogy legyen ebben része, és együtt ünnepeljük meg Szent István ünnepét” – zárta mondandóját a musicalénekes.

A Szent István-napi programsorozatról bővebben több cikkünkben is írtunk. A jeles ünnepen megkóstolhatjátok az idei év „Ország tortáját”, illetve akciós áron vásárolhatjátok meg a Szent István-napi sört és a kólát.