Megszakad a szíve a fájdalomtól Dobos Attila kedvesének. Erzsó egy hete nem találja a helyét, amióta kedvese, a híres énekes elhunyt. Erzsó és Attila közel három éven keresztül jóban-rosszban kitartottak egymás mellett, az asszony erején felül gondoskodott a szerelméről, aki idős kora okán sokat gyengélkedett.

– Mindenben igyekeztem a kedvében járni. Naponta háromszor főztem neki meleg ételt, hogy változatosan, vitamindúsan táplálkozzon. Mérhetetlen űrt és fájdalmat érzek, hiszen közel három éven keresztül minden napom Attiláról szólt, minden gondolatom körülötte forgott. Egyelőre nem tértem magamhoz a gyászból, az egyetlen vigaszt az nyújtja, hogy tudom, sikerült boldoggá tennem őt az élete utolsó időszakában – mondta el a Metropolnak a könnyeivel küzdve Hatvaniné Erzsó, aki lapunknak azt is elárulta, hogy a szerelmük mesebeli módon alakult.

– 2019 áprilisában, egy közös ismerősünk által ismerkedtünk meg az interneten, Attila elmondása szerint rögtön megtetszettem neki. Természetesen ismertem őt, tudtam, ki az a Dobos Attila, hiszen a szakmai munkássága legendás, ráadásul én is énekelek, így rögtön megtaláltuk a közös hangot. A múltjáról, a magánéleti sérelmeiről azonban akkor még keveset tudtam. Velem tiszta lappal kezdhetett. Amikor először találkoztam vele, valami földöntúli érzés kerített hatalmába, ami azt súgta, nekem ott a helyem mellette. Csodálatos boldogságban életünk, és most rettenetesen hiányzik…

Erzsó akkor is az énekes mellett volt, amikor Dobos Attila egészségi állapota hanyatlani kezdett. Bár húsz év volt köztük a korkülönbség, és a rég megözvegyült asszony lánya és unokái Komáromban éltek, ő csaknem minden idejét a kedvese ápolására áldozta.

– Tény, hogy szerető család vette körül a kedvesemet, de az igazság az, hogy Attilával csak egymásra számíthattunk. Többször került rossz állapotba, de mindig sikerült visszahoznom őt, felerősítenem fizikailag és szellemileg is. Nem csupán a zene és a szerelem kötött össze minket, hanem valamilyen megmagyarázhatatlan lelki kötelék; csak mi voltunk egymásnak. Akármilyen rosszul is érezte magát, nem telt el úgy nap, hogy ne mondta volna el, mennyire szeret és milyen hálás értem. Most fogalmam sincs, mihez kezdjek, a napjaim üressé és szomorúvá váltak… Csodálatos közös emlékeink vannak, de egyelőre sem a régi videóinkat, sem a fotóinkat, de még a dalait sem vagyok képes meghallgatni. Nem tudom, hogy valaha feldolgozom-e az elvesztését, egyelőre nem látom a jövőmet… – fogalmazott zokogva.

Dobos Attila tavaly szilveszterkor eljegyezte Erzsót, és bár már a ruhapróba is megtörtént tavasszal, az esküvőre már nem kerülhetett sor… Csak az emlékek és a fájdalmas űr maradt az énekes után.

Minden nehézség ellenére kitartottak egymás mellett Fotó: Facebook