Idén hatodszor ítélik oda a hazai könnyűzene ünnepén a szakma legjobbjainak a Petőfi zenei díjat. Egy igazán látványos show-műsor keretein belül díjazzák majd a nyerteseket.

A kétórás gálaműsor a Duna Televízión január 23-án, vasárnap este 19:45 órai kezdettel lesz nézhető, ahol az elismeréseket 11 kategóriában adják majd át.

Az egyik jelölt Dárdai Blanka a TikTok-oldalán készült fel az eseményre, amely egy kicsit eltér a korábbiaktól, hiszen a koronavírus miatt kis létszámban, valószínűleg előre felvették a gálaműsort. Blanka a videójában mutatja be, hogy ő hogyan készült el az eseményre.

@blankadardai

Yoyoo öltözz velem💓☺️ #foryou #fy #fyp

♬ A moist healing song – Nez Tunes

Dárdai Blanka nevét egy 2019-es tehetségkutató műsorban ismerhette meg az ország, ahol ha a fődíjat nem is, de rengetek fiatal rajongót megnyert magának az énekesnő. Később a DAL színpadán ért el további sikereket Gerendás Danival írt közös számukkal, A Senkiével. Első saját dala, a Tudom 2020-ban jelent meg, amit 2021-ben újabb önálló számok követtek.

A jelöltek

Az év zenekara díj jelöltjei: Platon Karataev, Carson Coma, Margaret Island, Elefánt, 4S Street

Az év férfi előadó kategóriában az alábbi jelöltek szerepelnek: Szakács Gergő, Köteles Leander (Leander Kills), Beton.Hofi, Vitáris Iván (Ivan & The Parazol), Nagy Barnabás (Pontiac)

Az év női előadó kategória jelöltjei: Zóra (Urbányi Zóra), Brenka (Dárdai Blanka), Deva (Takács Dorina), Hegyi Dóri (Ohnody), Schloblocher Barbara (Blahalouisiana)

Az év idegen nyelvű, magyar szerzeménye kategóriában a következő produkciókat jelölték: Áron András and the Black Circle Orchestra – Dance with the devils, Saya Noé – Under the river, Lengyel Johanna és Benkő Dávid – Never be, Mörk ft. Takuya Kuroda – Baby, Run over dogs – Crocodiles on the leash

Az év multimédiás projektje kategória szereplői: Hajógyár, Be Massive Horizon, Roadmovie, BP Underground – Rock film, Quixotic

Az év elektronikus zenei előadója az alábbi előadók közül kerül majd ki: Analog Balaton, Jay Lumen, Maddow, Jumodaddy, The Anahit

Az év hangszeres előadója lehetséges díjazottjai: Geröly Mátyás (dob), Bodor Máté (gitár), Meggyes Ádám (hangszerelés, trombita), Varga Nóri (harsona), Kóródi Tamás (gitár).

Az izgalmas előadókból és zenekarokból álló felhozatal legjobbjait 2022. január 23-án, vasárnap este a Duna Televízió műsorában hirdetik majd ki. A Petőfi zenei díjátadók egyik hagyományaként megemlékezik a közelmúltban elhunyt magyar előadókról is. Színpadra áll többek között Földes László Hobo, Tátrai Tibor és Deák Bill Gyula a Kőbányai Zenei Stúdióval, akik Póka Egon halhatatlan emlékét idézik meg, Kóbor János legszebb dalait pedig a Ruby Harlem és Veres Mónika párosa dolgozzák fel. Egy dal erejéig az Ivan & The Parazol zenekara kiegészül a Carson Coma énekes-gitárosával, Fekete Giorgióval, de a friss életműdíjas id. Szakcsi Lakatos Béla is készül közös produkcióval a fiatal énekestehetséggel, Dánielfy Gergővel – értesült a fellépőkről az Origo.