RETRO RÁDIÓ

Megdöbbentő kulisszatitkok a Dancing with the Stars stúdiójából: így készül a műsor





Elstartolt a Dancing with the Stars második évada, ám azt kevesen tudják, mekkora munka előzte meg a show-t. Gelencsér Timi segítségével most betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé. Fény derült a legnagyobb újításokra, hogyan készülnek a díszletek, s arról is lerántották a leplet, milyen technikával készülnek a műsorok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.04.
Dancing with the stars

Ultramodern technikával dolgoznak

Magyarországon egyedinek számít az a kamerarendszer, amit a Dancing with the Stars stúdiójában használnak. A MovieBird nevezetű szerkezetből csupán 5 darab található Európában, hazánkban pedig egyetlenegy.

Fotó: TV2

„Nagyjából 10-15 kamerát szoktunk használni egy-egy felvételhez. Az én személyes kedvencem pedig a MovieBird nevű kamera. Nagyon különleges ez a szerkezet, ugyanis 16 méterre ki tud nyúlni, tudják forgatni közben a kamerát és csodás felvételeket tudnak készíteni. Európában csak öt ilyen található, Magyarországon pedig csak ez az egy” – árulta el a Dancefloor műsorában Gelencsér Timi.

Óriási stúdióban készülnek az adások

A Dancing with the Stars háttérműsorának háziasszonya elárulta, hogy nem csak a technika, a stúdió is megújult. Új a parketta, a díszletek...

Új a parketta, ugyanis elkoptattuk a tavalyit, ezért le kellett cserélni. 150 négyzetméteres a parkett, és a stúdió belmagassága is óriási. Emellett több mint 450 lámpa világítja be a színpadot. Emiatt a hőség is elképesztő a stúdióban, nem szoktunk fázni.

Megújult a stúdió, új a parketta Fotó: Metropol/MG

Rengeteg újdonság várható

Losonczi László, a műsor egyik kreatív producere Timinek elárulta, milyen újdonságokat kapnak a nézők.

„Bízom benne, hogy sikerül a tavalyihoz képest fejlődni világításban, vagy akár színpadtechnikában. Tulajdonképpen ez a műsor nagyon szerencsés helyzetben van, mert rengeteg olyan kameratechnikát használhatunk, melyek egyedülállóak.”

Ám nemcsak a technikai újdonságok emelik a műsor színvonalát, hanem a monumentális díszletek is. Kevesen tudják, de a Dancing with the Stars stúdiója az egyik legnagyobb Európában, ami körülbelül 800 négyzetmétert jelent. Ezt pedig berendezni nem pár órás munka.

Gelencsér Timi segített a kukucskálásban Fotó: TV2

„Mindig fentről építkezünk: először a lámpák készülnek el, és csak utána építenek alá együttműködve a visualtechnikával, majd a kameratecnikával. Ebből összeáll egy végeredmény, ezután pedig elindulnak a kamerapróbák. Több száz ember dolgozik ezen, hogy időben elkészüljön minden” – árulta el Szabó Edit díszletépítész.





Ezeket olvastad már?
„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

75 éves lett Szigeti Ferenc, a Karthago sztárja megmutatta a legszebb ajándékát

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Körtvélyessy Zsolt felfedte, mi vezetett Tordy Géza halálához: „Sajnos tudtuk, hogy közeleg a vég”

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Hunyadi Donatella nemcsak az V. kerületben él, de a szívén is viseli a sorsát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás