RETRO RÁDIÓ

Csongrádi Kata: Minden boldog pillanatot meg kell becsülni





Csongrádi Katát gyerekkora óta az írás segíti át a nehéz élethelyzeteken. Így történt, hogy a pandémia miatti bezártság gyümölcse egy új album lett. Lapunknak beszélt arról is, hogy miként tartja bomba alakját 3 egyszerű lépés, valamit a partvis-aerobik segítségével.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.10.
Egészséges életmód

Csongrádi Kata a Metropolnak őszintén vallott az utóbbi időszakról, és néhány jó tanácsot is adott a Metropol olvasóinak az egészséges és boldog élethez.

Írás, mint terápia

Kata elárulta nekünk, hogyan vészelte át a pandémia miatti elszigeteltséget.

– Ebben a nagy bezártságban, mint minden ilyen negatív élethelyzetemben, segített az írás. Nekem gyerekkoromtól kezdve ez egy nagy menedék, bármilyen problémám volt, akkor nem másokat terheltem vele, hanem leültem és kiírtam magamból. Lehet, hogy közben elmaszatolódtak a sorok a könnyeimtől, de a negyedik-ötödik oldal végére általában feloldottam a bennem lévő feszültséget – kezdte lapunknak a színművész-énekesnő. – Bizonyos élethelyzetekről nem tehetünk, mint ahogy erről a pandémiáról sem. Egyik új dalom arról szól, hogy öleld át a percet, tehát hogy minden boldog pillanatot meg kell becsülni. Talán ebben az élethelyzetben, mikor el vagyunk választva egymástól, akkor még inkább felerősödik annak a jelentősége, hogy milyen nagy dolog, mikor végre fizikailag is átkarolhatjuk a másikat. Ebből állt össze egy album, ami nemrég jelent meg – árulta el Kata.

A mosolygós színművész-énekesnő nagyon jól tartja magát. Fotó: Csongrádi Kata

„Hogyha szeretsz”

Csongrádi Kata legújabb lemeze, „Hogyha szeretsz” címen jelent meg, melyet minden korosztály számára ajánl.

– Nem véletlen az a címe: „Hogyha szeretsz”. Minden dal a szeretetnek valamilyen állomásáról szól és arról, hogy ha bennünk megvan a szeretet érzése, akkor másképp látod a világot – mondta Kata, aki hozzátette, hogy új albumán vannak rapdalok is, amik segítettek számára kifejezni az erősebb érzelmeit.

„Élő energia csak élő energiából lesz”

Csongrádi Kata nagyon tudatosan tartja bomba formáját, odafigyel az étkezésére is.

– Évtizedek óta jógázom, reggel-este tornázom. Odafigyelek rá, hogy minél több antioxidánst vigyek a szervezetbe. Nagyon fontos, hogy élő energia csak élő energiából lesz. Amint megfőzzük a zöldséget-gyümölcsöt, abban a pillanatban veszít az antioxidáns tartalmából. Én nagyon ráálltam a nyers zöldség és gyümölcs fogyasztására, és ennek hatására úgy érzem, mintha plusz oxigénhez jutottam volna – árulta el a színművész-énekesnő.

Kata tanácsot is adott a Metropol olvasóinak, hogy hogyan tarthatják könnyedén, 3 lépésben formában magukat.

– A legfontosabb a légzés. Nem véletlenül tanácsolják azt, mikor az ember szomorú, hogy lélegezzen. Fontos kifújni a feszültséget és belélegezni a pozitív életérzéseket. Ezt főleg a természetben, egy parkban, tiszta levegőn, fákkal, virágokkal körülvéve lehet a leghatékonyabban megtenni. A második a gyaloglás. 2-4 kilométereket gyorsgyaloglok, ami szintén rákényszerít arra, hogy beszívjam az oxigént és jókat gondoljak. Elengedhetetlenek a hasizomgyakorlatok is, amihez szerintem nem kell más, csak jó lelkierő. Nem kell túlzásba vinni, kevéssel ajánlott kezdeni. Mindennap egy kicsit, de azt lendületesen. Ezek növelik az önbizalmunkat. És ha mi nem becsüljük magunkat, akkor hogy várhatjuk el, hogy mások becsüljenek minket?! – tette hozzá Csongrádi Kata.

Partvis-aerobik

Kata partvis-aerobik mozdulatait bemutatja az Elmúltam annyi klipjében, amit már közel 6 ezren tekintettek meg a népszerű videomegosztó portálon.

– Én találtam fel a partvis-aerobikot, amit már több háziasszony átvett. Ennek az a lényege, hogy takarítás közben is tudjuk karcsúsítani magunkat. A partvist fölkapjuk és jobbra-balra jó erőteljesen elfordítjuk a gerincünket és ezáltal a derék, a csípő szépen karcsúsodik – mesélte a színművész-énekes.

A színművész-énekesnő nagy figyelmet fordít az egészséges életmódra. Fotó: Csongrádi Kata

 





Ezeket olvastad már?
Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

Elárulta magát az imádnivaló magyar énekesnő? Kislányt hordhat a szíve alatt

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás