A Us Weekly szerint a windsori kastélyban tett rövid látogatásnak semmi köze nem volt a családi feszültségekhez, sokkal inkább ahhoz, hogy kíméljék az uralkodó erejét az állandó egészségügyi problémák közepette.

Nagyon keményen dolgozott, hogy megőrizze az erejét” – mondta Jonathan Sacerdoti királyicsalád-szakértő az amerikai lapnak. Szerintem teljesen érthető, hogy a lehető legjobban tartalékolta az energiáját azokra a nyilvános eseményekre, amelyeken, ha csak tehette, megjelent” – tette hozzá a szakértő.

Június elején Őfelsége nemcsak egy, hanem két alkalommal is megjelent a Buckingham-palota erkélyén, állítólag aznap este Harry és Meghan két gyerekükkel, a hároméves Archie-val és az egyéves Lilibettel együtt látogatták meg rövid időre a királynőt egy bennfentes elmondása szerint.

Annak idején elszaporodtak az olyan pletykák, melyek szerint a rövid találkozó a közelmúltbeli drámának, Harry herceg és a királyi család közötti viszony megromlásának tudható be. A szakértő ezekkel a talágatásokkal egyáltalán nem ért egyet: „Egy kilencvenes éveiben járó ember és egy kisbaba találkozójáról beszélünk. Érthető, ha Őfelségének tartalékolnia kellett az energiáit az ezután következő hatalmas ünnepségre.”

Egy másik bennfentes azt mesélte a lapnak, hogy Lili és Archie segítettek elterelni a királynő gondolatait arról, hogy ki kellett hagynia az ünnepségek egy részét romló egészségügi állapota miatt.

Miután vonakodva lemondta a Party at the Palace-t, a dédunokáival töltött idő és az, hogy Lilibet egyéves lett, feldobta a napját” – magyarázta a forrás. „Imádnivalónak tartja őket és ajándékokat is adott nekikmesélte a bennfentes.