RETRO RÁDIÓ

Bódi Csabi segített barátnőt találni fiának





A zenész őszintén mesélt a roma hagyományokról és arról, hogy a fiának milyen tanácsot adott, aminek a segítségével könnyebben megtalálta szerelmét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.17.
Bódi Csabi

A 20 éves Bódi Csabi nemcsak saját lábra állt, de még az élete szerelmét is megtalálta. A fiúról és szerelméről, Szilviről az idősebbik Bódi Csabival beszélgettünk, aki nagyon büszke a fiára és nagyon hálás, hogy ilyen párt talált magának. A zenész szerint a fiának sikerült élete szerelmét megtalálnia. Az apuka -a roma hagyományokat követve- egész életében azt tanította fiának, hogy mit keressen majd a jövendőbeli feleségében.

Fotó: Instagram

A tökéletes „tányér”

Sosem tanítottam én őt csajozásra, hiszen mi a roma kultúrában a párunkat, a későbbi feleségünket keressük. Tulajdonképpen apai tanácsod adtam neki és elmondtam, hogy szerintem mik a fontosabb dolgok egy lánnyal kapcsolatban, amik segíthetik őt. Figyelmeztettem, hogy nem biztos, hogy a nagy műköröm, műcici és feltöltött száj az, amit első sorban figyelni kell. Senki felé nem sértés, de ha valaki jó néz ki, az nem jelenti, hogy később jó feleség is lesz” - magyarázta a Metropolnak az apuka, aki ezt egy frappáns mondással is alátámasztotta.

„Van egy ide illő szabolcsi mondás: szép tálból nem lehet jól lakni. Hiába szép a tányér, ha üres, inkább legyen picit csúnyácskább, de sok hússal teli” - mondta Csaba, aki egyébként nagyon boldog, hogy a fia boldog és kiegyensúlyozott és ő is minden szempontból elégedett a fia választottjával.

Új motiváció

„Szilvi egyébként pont az a „tányér”, aki szép is, sőt gyönyörű és mindezek mellett minden megvan benne, ami miatt tökéletes párja a fiamnak. Már fél éve együtt vannak és nagyon jó hatással van Csabira, sokkal lelkesebb a tanulással kapcsolatban is. Most például a nyelvvizsgáját is le szeretné majd tenni” - mesélte a zenész, aki hangsúlyozta, hogy Szilvi egy nagyon értelmes lány, aki számára nagyon fontos a diploma.

Fotó: Instagram

„Tulajdonképpen most már teljes értékű tagja a családunknak” - tette hozzá. „De, hogy mi a helyzet az esküvővel, azt én pontosan nem tudom. Teljesen különállóak anyagi szinten tőlünk, így nem folytunk bele az esküvő kérdésbe, de ha már unoka lenne a kezemben, akkor annak is örülnék de ettől azért még messze vagyunk. Még a közös jövőjük megalapozása a legfontosabb” - árulta el Csaba.

Változó hagyományok

A Bódi család mindig is a roma hagyományok maximális betartásával élt, de a dolgok változnak. - Az elmúlt 10-15 évben nagyon sok minden változott a roma hagyományokban, egészen pontosan az oláh cigány, lovári cigányokról beszélek most. Egyre megengedőbbek, amivel mi mostanában szembesültünk, fura ezt látni. De vannak olyan szabályok, amikből a mi családunk nem enged. Ilyen például a hosszú szoknya viselése a nőknél, vagy, hogy a fényképeken tiszteletből mindig apukám mögé állok - mesélte, de azt is hangsúlyozta, hogy az asszimilálódás miatt vannak azért olyan hagyományok is, amiket már ők sem tartanak.

„Kendőt már például az anyukám sem köt a fejére, pedig régen ez is egy fontos volt”- mondta.





Ezeket olvastad már?
Rácz Jenő kétéves lánya Porschét kapott

Rácz Jenő kétéves lánya Porschét kapott

Hegyes Berci elárulta: így reagált párja a történtekre

Hegyes Berci elárulta: így reagált párja a történtekre

„Meg vagyok lepődve, hogy még itt vagy” – Keveházi Lili kimutatta a foga fehérjét

„Meg vagyok lepődve, hogy még itt vagy” – Keveházi Lili kimutatta a foga fehérjét

Ördög Nóra tüzes melltartóban hódít – Fotó

Ördög Nóra tüzes melltartóban hódít – Fotó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás