„Hiába próbáltuk, nem fogadta el a segítő kezet” – mondta Baracs János a Blikknek, aki részletesen mesélt arról, hogyan éli meg azt a tragédiát, hogy lánya alkoholmérgezésben halt meg.

„Az első feleségem rákbetegsége, majd halála nagyon megviselte, Vica az utolsó pillanatig hitt abban, hogy azért engedték haza a kórházból, hogy meggyógyuljon. Nem így lett. Később egy szerelmi csalódás, majd az anyukám tavalyi halála is nagyon megviselte a lányomat” – mondta a Neoton Família sztárjainak zenésze.

Baracs János úgy véli, szülőként igyekezett mindent megtenni a lányáért, és lehet, hogy pont ez volt a baj. Fizette a mindennapi életét, az albérletét, miközben Vica évekig nem dolgozott, csak kifogásokat keresett.

Jelek az apró hazugságok, amiket sokáig nem vettem észre. Mindig megmagyarázta, miért nem ment el állásinterjúra, hol beteg volt, fájt a feje, hányingere volt. Erre szülőként persze, az a reakció, hogy pihenj csak. Fontos jel volt az ágyban töltött sok idő, a későn kelés, az, hogy a társasági élete nagyon beszűkült, a legfigyelmeztetőbb jel pedig a tagadás. „Vica, te iszol?” – hangzott a kérdés. „Nem!” – jött a válasz, amit elhittem” – sorolta Baracs.

A Neoton Família sztárjaiban hosszú évtizedek óta láthatjuk Baracs Jánost a színpadon

A Neoton Família sztárjaiban hosszú évtizedek óta láthatjuk Baracs Jánost a színpadon
MTVA/Bizományosi: Róka László

„Nagyon szeretlek, apuci”

Baracs János arról is beszámolt, mi történt azon a végzetes estén és reggelen. Mint mondta, este még beszéltek és Vica lelkesen mesélte, hogy reggel egy állásinterjúra megy. „Azzal tette le a telefont, hogy „nagyon szeretlek, apuci”” – osztotta meg a szívszorító emléket Baracs Öcsi. – „Másnap aztán, amikor már dél körül sem tudtunk róla, megnéztem a családi telefonos alkalmazásban, hogy merre jár. Otthon volt. A párom azt mondta, rossz érzése van, menjünk át hozzá”.

Amikor átmentek, a lánya már halott volt. Az egyik barátja este hét körül még ott volt nála, akkor még józan volt.

„A mai napig nem tudom, hogy a bizakodó telefonbeszélgetéstől miként jutott el odáig, hogy megigyon egy üveg viszkit, pedig megtette, mert ott volt mellette az üveg, és még egy félig tele borospohár is állt az asztalon. Annyi tervünk volt! Szeretett volna talpra állni. Végül mégis, ahogy a két hónappal később megkapott részletes vizsgálati eredményből megtudtuk, alkoholmérgezés végzett vele: 5,414 ezreléknyi alkohol volt a vérében, ez pedig már a szakirodalom szerint az élettel összeegyeztethetetlen mennyiség.Nem tudom, mit csináltam rosszul, de valamit biztosan…” – árulta el Öcsi, aki hozzátette, soha nem lesz túl ezen a fájdalmon, csak megpróbálja elviselni.