RETRO RÁDIÓ

Petőfiként éli az életét a Tik Tok sztárrá vált magyar színész





Bánföldi Szilárdra színészi karrierje kezdetén is nagy hatással volt Petőfi Sándor, most pedig szinte a fél életét a költő bőrébe bújva éli.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.30.
a költészet népszerűsítése

Jelen van a népszerű közösségi média oldalakon, mint Petőfi és rendezvényeken szaval verseket az embereknek, akik nagy örömmel fogadják őt.

Bánföldi Szilárd Petőfi Sándorként szaval verseket /Fotó: Víg László

Bánföldi Szilárd 2014-ben felvételizett a Kaposvári Egyetem színművész szakára, ahova többek között egy Petőfi versel, „Ha férfi vagy, légy férfi”-vel is készült. A nyárlőrinci születésű színművész saját bevallása szerint innentől kezdett csak igazán elmélyülni Petőfi művészetében.

„Én ezzel a verssel kapcsolódtam igazán Petőfihez, ami számomra egy spirituális kapcsolódás is. Azóta ezt a verset többször csak úgy magamban mondogattam, akár az utcán sétálva. Nagyon izgalmas tapasztalás, hogy milyen mélységek tűnnek elő a versből, amiket az első pár évben még nem vettem észre. Lassan 10 éve foglalkozok vele és még mindig érnek meglepetések” -vallotta be Szilárd.

Visszakerülni a szívekbe

Szilárd Petőfi Sándor születésének 200 éves évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat projektjének köszönhetően kapott lehetőséget a költő megszemélyesítésére. Ennek a projektnek kulturális üzenete van: szeretnénk, hogy minél többen le vegyék Petőfi Sándor kötetét a könyvespolcról, porolják le és kezdjék el újra olvasni-árulta el a költő megtestesítője.

„Petőfi Sándor egy nagyon sokoldalú költő, aki igazából kortalan, mert szerintem bármilyen időket élünk, az ő költészete, filozófiája, mondanivalója, aktuális. A célunk az, hogy visszakerüljön Petőfi Sándor az őt megillető helyre az emberek lelkében, szívében.”

Bánföldi Szilárd a Tik Tokra tölti fel az általa megszemélyesített Petőfi Sándoros videókat /FOTÓ: BÁNFÖLDI SZILÁRD

Petőfi már a közösségi médiában is népszerű

Petőfi Facebook, Instagram és Tik Tok oldalait nem egy személyben Szilárd, hanem egy stáb működteti. A Tik Tok-videókkal is igyekeznek a kulturális vonalat fenntartani és semmiképpen sem cél a költő kifigurázása.

Szilárd már szinte a fél életét Petőfiként tölti, amellett, hogy más színházi szerepeket is játszik. A színész nagyon sokoldalúnak tartja a nemzeti hőst, csodálja életművét és az egész „Petőfi jelenséget”. Célul tűzte ki, hogy mind a 900 versét felmondja hangfelvételre, ezzel is népszerűsítve azokat.

„Miközben Petőfivel foglalkozom és felkészülök az életéből, tanulmányozom a verseit, nagy hatással van a szakmai életemre, ez is olyan számomra, mint egy szerep, ami nagyon sok tapasztalatot ad.”

Egy szelfi Petőfivel

Szilárd Petőfi Sándorként rendszeresen fellelhető lesz idén és jövőre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által szervezett programokon, ahol verseket mond és beszélget az emberekkel. A színész eddigi tapasztalatai szerint örömmel, de van, hogy meglepődve fogadják őt. Volt, hogy valaki első látásra nem hitt a szemének és úgy gondolta tényleg az igazi Petőfit látja, de olyan is akadt, akit inkább a bajsza érdekelt, ami a többi színházi szerepe miatt nem valódi, hanem ragasztott.

Volt, amikor meg akarták húzni a bajszomat, ami hiába nem igazi, attól még fájdalmas-emlékezett vissza. De számomra, ami az egészben a legfontosabb, hogy mindenki mosolyog, amikor meglát és nosztalgiát ébreszt bennük a találkozás. Tényleg nagyon pozitív hatást gyakorol az emberekre, hogy ott áll előttük az élethű Petőfi, egyből fotózkodni, szelfizni szeretnének vele.”





Ezeket olvastad már?
Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Házasság első látásra: Érzelmes szavakkal búcsúzik Gyöngyi, itt a vége?

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Óriási tévhitet cáfolt – Megszólalt a világ egyik legismertebb pornósztárja

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Itt vannak az első képkockák a TV2 új sorozatából

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Samantha Fox pénzt adott a férfi hastáncosnak, így hálálta meg a pasi – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás