RETRO RÁDIÓ

„Mindenhol a humort keresem” – Bálint Ferenc meglepő témáról írt könyvet





Bálint Ferenc, a Showder Klub és a Dumaszínház humoristája könyvet írt a – szerinte – legszebb veszekedésekről a házasságban. Úgy véli, hogy utólag ezek a viták veszítenek az élükből, és felemlegetve akár még viccesek is lehetnek. A 3 éve házas fiatalember még házasságmegmentő tippeket is adott Metropol olvasóinak!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.03.
humoros házasság

Most jelent meg Bálint Ferenc a Boldogságtól ordítani – A 100 legszebb veszekedés a kezdetektől napjainkig című második könyve, amelyben a saját esküvője apropóján, a párkapcsolati konfliktusok természetét tanulmányozza. A humorista nagyrészt a koronavírusnak köszönhetően kezdett el írni, első műve a 2020-ban megjelent Felelős alkoholista – Túlélési tanácsok világjárvány esetére című kötete.

– Az első könyvem azzal zárom, hogy egy ideig abbahagyom az ivást és az írást, és azt folytatom, amelyikre lesz igény. Az olvasóim úgy döntöttek, hogy inkább írjak – mesélte a Metropolnak Ferenc, akinek egy veszekedés közben ugrott be, hogy a következő könyvének témája akár a férj-feleség közti civódás is lehetne.

Fotó: Merjás Georgij

Míg a halál el nem választ minket

– A téma adta magát, hisz a járvány alatt mindenkit megviselt az összezártság, ráadásul én alapvetően egy konfliktuskereső ember vagyok, aki néha csak a szórakozás kedvéért keresi a bajt. Elvégre mindegy, hogy másfél millió évvel ezelőtti civódó ősemberek, jövőbeli űrkutatók vagy hétköznapi budapesti polgárok vagyunk, ugyanazokon a dolgokon kapunk össze – magyarázta Bálint Ferenc.

– Egy perpatvar hevében nem mindig érzékeljük, hogy néha mennyire abszurd maga a konfliktus. Azt mondják, hogy a humor valójában csak tragédia plusz idő, szóval, ha elegendő idő telik el, akár még nevetni is tudunk a saját gyarlóságainkon.

„Így nem a válásomról szól majd a harmadik könyvem”

A Dumaszínház és a Showder Klub humoristája azzal a gondolattal kezdte írni a könyvét, hogy továbbviszi ezt hétköznapi, párkapcsolati adok-kapok helyzetet, és belesűríti az esküvője előtti 24 órába.

– Jó gondolatnak tűnt, kiírni magamból minden feszültséget, mielőtt még eljutnánk a boldogító igenig. Ez hosszú távon is jobb lesz, így talán elkerülhető, hogy a harmadik könyvem a válásról szóljon – fogalmazott nevetve a humorista.

Képtelen vagyok rá, hogy megírjak egy komoly könyvet”

– Most egy darabig nem szeretnék írni, bár a múltkor is ezt mondtam. Az az igazság, hogy adrenalinfüggő vagyok, így jobban élvezem a gyors lefolyású dolgokat. A könyvnél fokozatosan kapok visszajelzést, míg a színpadon vagy nevetnek, vagy nem, ott minden instant módon történik – mondta Ferenc, aki ha ír, ha beszél, hű marad magához.

– Képtelen vagyok arra, hogy komoly könyvet írjak. Ennyi év stand up után mindenhol a viccet keresem!

1 + 1 házasságmegmentő tipp

A szerző elárulta a hosszú házasság legfőbb két titkát a Metropol olvasóinak: 1. Az elmúlt három év házasság alatt megtanultam egy nagyon fontos szabályt: mindig a nőknek van igazuk, és a férfi minél hamarabb belátja ezt, annál jobb. 2. A mi esetünk a tökéletes példa arra, hogy nem szabad elkapkodni a dolgokat. Én 10 év után kértem meg a párom kezét, szóval volt mit átgondolni. Aztán 2 év után volt az esküvő és kellett még 3 év, hogy írjak róla egy könyvet.

 





Ezeket olvastad már?
„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hétfőn útnak indulunk a legkisebbik Széki kölyökkel és minden lányt meglocsolunk” – Curtis a húsvéti hagyományaikról mesélt

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

„Hajam nem ilyen lesz, ne izguljatok!” – Ördög Nórit így még nem láttad!

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Bódi Sylvi intim fotói forróbbak, mint nyáron a beton

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Megható: Tóth Gabi összebújós fotókkal és szívszorító üzenettel lepte meg az országot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás