RETRO RÁDIÓ

Drámai küzdelem: bajnokok szorítanak Csollány Szilveszterért





Csollány Szilveszter olimpiai bajnok állapota a hírek szerint nem javul. Különleges lélegeztetőgép segítségével kezelik a koronavírus-fertőzés következtében kialakult tüdőgyulladás miatt kórházba került egykori tornászt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.30.
küzdelem

Továbbra is az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet Covid-osztályán kezelik, és még mindig lélegeztetőgépen tartják Csollány Szilvesztert. Egy nagyon megterhelő beavatkozásról van szó, amelyet idősebb betegeknél nem is alkalmaznak. A legutolsó hírek szerint Csollány állapota továbbra is válságos, de reményre adhat okot, hogy a hosszú kezelésnek köszönhetően már többen is visszatértek az életbe – például Bányai Gábor parlamenti képviselő, aki 69 nap után került le a műtüdőről – írja a Bors.

Berki Krisztián, bár másik generációhoz tartozik, de azért még találkozott a tornateremben Csollány Szilveszterrel. Tornászként természetesen figyelte az olimpiai bajnok mozdulatait, különösen – talán nem véletlenül – a gyűrűgyakorlatai kápráztatták el.

Emlékszem, hogy 2002-ben, a debreceni szerenkénti világbajnokságon, ahol jómagam lólengésben próbálkoztam és kilencedik lettem, Szilveszter olimpiai bajnokként gyűrűn szerepelt – mesélte a Borsnak Berki. – Már a közös edzéseken láttam, milyen elszántan készült a versenyre, hiszen itthon, a hazai szurkolóknak is meg akarta mutatni, milyen fantasztikus a gyűrűn. Olyan elegáns volt a szeren, olyan erős gyakorlatot mutatott be, hogy nem volt kérdés, kié lesz az első hely. Nekem hatalmas meglepetés lett volna, ha nem őt látják a legjobbnak a pontozók.

Berki Krisztián, aki visszavonulása óta a tornaszövetség sportigazgatója, a Borsnak elmondta, hogy Szilveszter állapotáról hivatalosan nem nyilatkozhat senki addig, ameddig a család erre nem ad felhatalmazást.

Szilveszterrel legutóbb a győri junior-vb-n találkoztam, váltottunk néhány szót, aztán mindketten mentünk a magunk dolgára – emlékezett az olimpiai bajnok.

– Most naponta gondolok rá, imádkozunk érte, hogy legyen ereje a végső győzelemhez.

Guczoghy György egy korábbi generáció tornásza. Az olimpiai bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok elmondta, hogy mindig figyelemmel kísérte Csollány szereplését, örült a sikereinek, de barátok nem voltak.

Más érdekelte Szilvesztert, és más vonzott engem – mondta. – Egyvalamiben megegyeztünk, életünk fontos része volt – és remélem, lesz is mindkettőnknek ezután is – a torna.

Kammerer izgul a féltestvéréért

Csollány Szilveszternek sokan szorítanak a sport világából, így a kajakos Kammerer Zoltán is.

A háromszoros olimpiai bajnok, ma is aktív legenda aggódik bajnoktársáért.

Két olimpián is együtt voltam Szilveszterrel. Atlantában ezüstérmes lett, négy évvel később Sydney-ben pedig már mindketten aranyérmet nyertünk. Bajnoktársam, azaz így a féltestvérem, aggódom érte – nyilatkozta a Borsnak Kammerer, aki maga is csak annyit tud Csollány állapotáról, ami a hírekben eljutott hozzá.

 





Ezeket olvastad már?
„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Soha életedben nem csillogtál még így!” – Tóth Gabi fotóval jelentette be a váratlan örömhírt, záporoznak a gratulációk

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

„Én nem bírom ezt tovább csinálni” – kamerák előtt omlott össze zokogva a TV2 sztárja – videó

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

Tolvai Reni: Meztelenül érkeztem

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

„Majd én megmutatom nektek!” – üzente a nyolcadikos Jákob Zolika

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás