Megtisztelő feladat lehetett a köztársasági elnök úr mellett, pontosabban mögött – jeltolmácsolni a szokásos újévi köszöntők alatt. Weisz Fanni 10 évig jelelt Áder Jánossal minden szilveszter éjjelén. A kapcsolat a kezdetektől nagyon jó volt köztük, a forgatások vidáman teltek, sőt a szépséges modell még pár jelre is megtanította a ház első emberét.

Elnök úr kíváncsi volt, hogy mondjuk el a „mi nyelvünkön” azt, hogy köszönöm! De arra, hogy „hogy vagy?” is megtanítottam. Hálás vagyok és büszke is, hogy az államfő mellett állhattam egy évtizeden át – kezdte a Borsnak Weisz Fanni.

A siket szépség külön örül annak, hogy személyesen köszönt el tőle az állami méltóság.

Áder János elnök úr az elmúlt két államfői ciklusa során évről évre minden alkalommal megköszönte a segítségemet, amikor az újévi köszöntőjét tolmácsoltam jelnyelvre. Így volt ez tavaly év végén is, amikor tudtuk, utoljára találkoztunk. Köszönetet mondott nekem és az egész televíziós stábnak is – mondta a jeltolmács. Áder a maximális két ciklusát tölthette be a ház első embereként, hivatalát utódja, Novák Katalin vette át, aki az első női köztársasági elnök Magyarországon.

Fannit arról is megkérdezte a Bors, szeretne-e pozíció­jában maradni továbbra is?

Természetesen, ha az új köztársasági elnök számítana a munkámra, nagy megtiszteltetés lenne, örömmel vállalnám – szólt a gyönyörű szépségkirálynő, aki nemcsak szépségével, de intelligenciájával és őszinteségével is kivívta a magyar emberek szeretetét.

Fanni siketként született, s noha 6 évesen megműtötték és azóta valamilyen mértékben hall, mégsem mindent ért. Egyik legfontosabb missziója, hogy a siketek esélyegyenlőségéért dolgozzon.

Azt szoktam mondani viccesen, hogy nem vagyok ufó, csak más nyelven beszélek. Minden országnak saját jelnyelve van, sőt Magyarországon 7 dialektus van belőle – avatta be a Borsot Fanni.