RETRO RÁDIÓ

Döbbenetes erő: 87 évesen, repedt bordákkal állt újra színpadra Bodrogi Gyula





Két héttel azután, hogy súlyos balesetet szenvedett próba közben, a hétvégén máris színpadon állt a 87 éves művész. A Szenes Iván-emlékkoncert közönsége ámulattal figyelte, hogy mennyi erő van a nemzet színészében.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.07.
visszatérés

Tízezer ember lélegzet-visszafojtva várta a pillanatot, amikor Bodrogi Gyula vasárnap este a Szenes Iván téren színre lépett. A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész nemcsak meghívott vendége, de műsorvezetője is volt a 11. alkalommal megrendezett Szenes Iván-emlékkoncertnek. A grandiózus eseményen fellépett többek között Kocsis Tibor, Opitz Barbi, Gergely Róbert, Balázs Péter, Csonka András és az a Bodrogi Gyula, akiről két héttel ezelőtt még nagyon kevesen gondolták, hogy találkozhatnak vele.

Márpedig ő ott volt, és nem is akármilyen lendülettel vetette magát munkába. Négy órán keresztül folyamatosan a színpadon volt, hol műsorvezetőként, hol előadóként állt helyt.

Mint arról a Bors elsőként beszámolt, a művész augusztus 19-én súlyos balesetet szenvedett. Bodrogi a Nemzeti Színházban a Vadászat című Földes László HOBO darabot próbálta éppen, amikor egy rossz mozdulatot követően lezuhant egy dobogóról. Az esést követően nem engedte a kollégáknak, hogy mentőt hívjanak, inkább hazament pihenni, de miután napok teltek el és nem múltak a fájdalmai, kénytelen volt megnézetni magát egy orvossal. Mint kiderül, több bordája is elrepedt, zúzódott a jobb válla és a jobb csuklója is, ami, bár a művész próbálta elbagatellizálni, komoly fájdalmakat okoztak neki.

Hála istennek, nem lett nagy baj, olyan izomlázszerű fájdalmakat érzek, de szerintem rendben leszek. […] Igyekszem ezentúl jobban vigyázni magamra, bár nem ígérhetek semmit – nyilatkozta a balesete másnapján a Borsnak a színművész.

Vasárnap a kora esti órákban látszólag már nyoma sem volt a balesetnek. Bodrogi Gyula magabiztos léptekkel érkezett meg a Szenes Iván térre. Látszott rajta az elhivatottság és az, hogy semmi másra sem vágyik, csak, hogy újra játszhasson a közönségének. A Szenes Iván-emlékkoncert műsorvezetőjeként fáradhatatlanul, egymás után konferálta fel a művészeket, bolondozott, szórakoztatott és még arra is volt ereje, hogy énekeljen. A legnagyobb sikere, kétségtelenül akkor volt, amikor az unokájával, Bodrogi Enikővel duettezett. A közönség vastapssal hálálta meg a művész minden egyes megmozdulását, a szeretetáradat pedig elképesztő energiákat szabadított fel Bodrogiban.

Egy-két év és mindjárt rendbe jövök – kezdte a jó hangulatú interjúját a művész, akivel a koncert előtt a színfalak takarásában volt lehetőségük beszélgetni. Amikor azt kérdeztük, hogy hogyan érzi magát fizikailag a humorizálás mellett, komoly gondolatokat is megosztott a lappal.

Egy hasra esés azért nem a világ, amikor a színpadon vagyok egyáltalán nincsenek fájdalmaim. Azért tartottam egyébként fontosnak, hogy itt legyek ma este, hogy ápoljam a kiváló és felejthetetlen Szenes Iván emlékét. Amit együtt dolgoztunk, azt megpróbáljuk újra elmondani, eljátszani, elénekelni. Ilyen közegben, csodálatos művészek és persze a tízezres közönség társaságában a gyógyulás is gyorsabban megy.





Ezeket olvastad már?
Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Hűha! Ezt művelte a limuzin hátsó ülésén a Házasság első látásra bombázója

Irigykednek a kommentelők: ki keni be olajjal Szabó Franciska izmos testét? - Videó!

Irigykednek a kommentelők: ki keni be olajjal Szabó Franciska izmos testét? - Videó!

Nagy bejelentést tett a szülés után Szabó Erika, mindenki erre várt

Nagy bejelentést tett a szülés után Szabó Erika, mindenki erre várt

A királyi család újabb megpróbáltatásai: Kiderülnek a részletek András herceg szexbotrányáról

A királyi család újabb megpróbáltatásai: Kiderülnek a részletek András herceg szexbotrányáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás