RETRO RÁDIÓ

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés





Az utóbbi években megtanultunk egy új fogalmat. A kitartott feleség és a luxusprosti helyett azt mondjuk: gold digger, vagyis aranyásó. És már rég nem a westernhősökre asszociálunk.



Megosztás
Szerző: Urmai Gabriella
Létrehozva: 2020.12.07.
kapcsolat luxus

Ezek a lányok nyíltan hajtanak a pénzes pasikra, a fő cél a házasság. Ha nem sikerül, akkor is minimum egy kétkézzel „összekapart„ garzon és egy saját kocsi jár a mandátum végén. Mert nem igaz, hogy ők nem dolgoznak: ez kérem igenis kőkemény munka. Gyakran a szó legszorosabb értelmébe vett sz*pás.

Az igazi gold digger célja a házasság (Fotó: Shutterstock)

Mindenki hallott róluk, vagy találkozott már velük, és persze gyakran fel is mentjük és rehabilitáljuk őket, hiszen azért van különbség a gold digger valóságshow szereplő, az aranyásásra szakosodott kurva és a szolid családból származó, keccsölni nem akaró egyetemista között - még akkor is ha, mindegyik gazdag, idősebb pasira hajt. Persze érthető, hogy nem mindenki szeret egy lepukkant kollégiumi szobában vizsgákra készülni, vagy minimálbérrel kezdeni valahol, melót fektetni az egzisztenciába, a szakmai fejlődésbe.

A részletre vett autó és az albérlet kigazdálkodása mellett maximum a DM-es sminkkészletre van kilátás jó darabig, és ugye ha nem sikerül megcsípni egy dúsgazdag pasast, akkor lehet, hogy soha nem lesz pénz egy Versace cipőre. Igaz, az 1-es villamoson nincs is rá szükség. Ennél kevésbé kockázatos életpálya becuccolni egy tehetős idősebb férfi otthonába, hozzáférni a bankszámlájához, amiből nem csak a szolira és a körmösre futja.

Ehhez persze kell némi gógyi, hiszen az aranyásók – bármilyen kasztból is jöjjenek - nem egyszerű webk*rvák, hanem agyas csajok. Dögösek, mert a munkaeszközt karban kell tartani, eleinte lepedőakrobaták, mert az izgalmat fokozni kell, aztán amikor becsúszik a baba, akkor odaadó anyukák. Csak legyen elég pénz a luxira, ami már a trónörököst is megilleti. Innen aztán nincs visszaút, hiszen ha mégis félrecsúsznak a dolgok, a gyerekkel akkor is lehet a papit pumpolni, ha kimondták a válást.

Tipikus forgatókönyv az, hogy az aranyásó – bármennyire is igyekszik - a kalitkában sem tudja megállítani az idő múlását, és apunál bármikor jöhet egy újgenerációs trónkövetelő. Akkor aztán - gyerek ide vagy oda – harcolhat a vagyon őt megillető részéért. Tulajdonképpen jogosan, hiszen megdolgozott érte.

A tiszteletre, szeretetre, ne adj Isten szerelemre épülő párkapcsolatok ennél sokkal bonyolultabbak (Fotó:Pixabay)

Az igazán ügyes aranyásók azonban nem lesznek elhagyott asszonyok, hiszen az együttélés alatt végig azon munkálkodnak, hogy megalázzák a férfit, összetörjék az önbizalmát. Ezek után eleve nem is figyelhet be egy olyan nő, aki nem egy vaskos bukszát, hanem társat lát benne. Azért vannak lázadó fajta, nem teljesen betört gold digger férjek, akik titokban felszabadítják magukat. Ilyenkor állhat fel az a morbid helyzet, hogy a fiatal, csinos, de élhetetlen életet nyújtó feleség mellett az érzelmileg kisemmizett, férfiasságában megalázott pasi egyszer csak azt veszi észre, hogy elkezd vonzódni egy saját jogán, ha nem is luxust, de egzisztenciát teremtett, kedves és szép, vele egykorú asszonyhoz. És ekkor talán végleg leesik neki a tantusz, hogy a trófea feleséggel ugyan el lehet játszani a katalógus családot, de ebből a viszonyból valami mindig hiányozni fog.

Mielőtt végleg megsajnálnánk a történet bármelyik szereplőjét, ne felejtsük el, hogy végül mindenki azt kapta, amit keresett. Az aranyásó egy pasast, aki életvitelszerűen fenntartja a luxust, a pasi pedig egy státusszimbólumot. Tiszta deal. A tiszteletre, közös értékekre, célokra, szeretetre, ne adj Isten szerelemre épülő párkapcsolatok ennél sokkal bonyolultabbak és macerásabbak.





Ezeket olvastad már?
Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Elment a nyűgös öregúr, a mi Tóbiásunk

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Egyre több magányos ember várja a karácsonyt Kárpátalján

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Miért nem bír ki ma már egy házasság egy életet?

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Aranyásók és az ásó, kapa, nagyharang küldetés

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás