RETRO RÁDIÓ

Világbajnok kollégánk latolgatta a magyar pingpongcsapat esélyeit Tokióban





Európa- és világbajnok asztaliteniszező vázolta fel, hogyan is látja a nagyon nagy meglepetéseket okozó csapat szereplését. Külön öröm, hogy ő laptársunk sportrovatának a szerkesztője.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.11.
olimpia

Gergely Gábor, a Bors sportrovatának a szerkesztője a Ripostnak adott interjút, amiben elárulta, hogy óriási dolog lenne, ha bármelyik magyar pingpongos bekerülne a legjobb négy közé Tokióban. A 67 éves férfi márpedig nagyon jól ismeri a területet, hiszen 1978-ban egyéniben szerzett Európa-bajnoki címet, majd 1979-ben a magyar csapat tagjaként nyert világbajnokságot.

Gergely Gábor: Majoros Bence fantasztikus meglepetést okozott (Montázs: Metropol)

„Éremesélyről nem beszélnék, bár annak idején a Bátorfi Csilla-Tóth Krisztina páros kapcsán sem mondtak ilyet, végül mégis bekerültek Sydney-ben párosban az elődöntőbe, és a negyedik helyen zártak. Korábban, Szöulban Klampár Tibor is negyedik lett” - magyarázta, annak kapcsán, hogy a női csapat és Majoros Bence nagyon jól teljesített a selejtezőkön.

Női csapat és egyéni esélyek

„Minden elismerésem a női csapaté, amely a legjobb magyar játékos, Póta Georgina nélkül vívta ki az olimpiai részvételt – árulta el véleményét Gergely. – Ha a női mezőnyből ”kivesszük„ a kínaiakat, akkor bármi elképzelhető, különösen csapatszinten. Talán a lányoknak van a legnagyobb esélyük arra, hogy a legjobb négy közé kerüljenek. Ez persze óriási szenzáció lenne, de nagyon bízom bennük. Egyéniben már más a helyzet, szerintem Madarász Dóra és Póta Georgina juthat a legtovább, pontszerzésben viszont nem mernék gondolkozni.”

Majoros Bence nagy meglepetés volt

Majoros Bence fantasztikus meglepetést okozott azzal, hogy egyáltalán kijutott az olimpiára – ismerte el a sportrovat-szerkesztő. – Annak kimondottan örülök, hogy nem ranglistahelyezés alapján került ki, hanem kiverekedte magát a tokiói játékokra. Legyőzte például az egyéni Európa-bajnoki ezüstérmest, aki sokkal esélyesebb volt nála. Bencének azt mondtam, fogja fel nagy ajándékként az olimpiai szereplést, és élvezze ki minden másodpercét. Szerintem egy-két fordulót Tokióban is mehet.”

Más kategóriában is esélyesek vagyunk

A Tokióval kapcsolatos célokról Bátori Zoltán, a női csapat mestere elárulta: csapatban 16 válogatott áll majd ki egymás ellen, és sok függ attól, hogy hol emelik ki az együttesét, a 12., vagy a 13. helyen. Előbbi esetében egy könnyebb mérkőzés vár a lányokra, míg az utóbbinál egy szinte legyőzhetetlen válogatott vár majd a lányokkal való összecsapásra. Elismerte, hogy szerinte a magyaroknak vegyes párosban lehet a legnagyobb esélye egy szép eredmény elhozására. A női csapatban Pergel Szandra, Madarász Dóra, Fazekas Mária és Póta Georgina lehet ott Tokióban, míg a férfiak közül Majoros Bence került ki.





Ezeket olvastad már?
„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Megdöbbentő hír érkezett a magyar válogatottról: súlyos sérülést szenvedett az egyik kulcsjátékos - fotó!

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa-vb megrendezésére pályázik

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás