Az Újpest egykori legendás labdarúgója, Véber György szívesen emlékezik a 2016-os franciaországi Eb-re, ahol még Dzsudzsák, Gera és a többiek ejtették ámulatba a szurkolókat. Az akkori sikercsapatból kilencen ma is ott vannak Marco Rossi keretében, és Véber szerint ismét meglepetést okozhatnak.

Véber György szerint van esélyünk a pontszerzésre

Véber György szerint van esélyünk a pontszerzésre (Fotó: Nemzeti Sport)

Szerintem meglephetjük a portugálokat, remélhetőleg a magyar játékosok nem felejtették el a lyoni döntetlent (3-3), ahol háromszor is vezettünk – mondta az 51 éves Véber a Metropolnak. – Igaz, Ronaldo kétszer is egyenlített, de előttem van a világsztár, amint toporzékol, amikor még bajt szimatolt. Ha Szalai Ádám elkapja a fonalat, sok borsot törhet a portugál védők orra alá. Persze ehhez kellenek a társak.

Véber György azt is megindokolta, hogy miért lát esélyt a pontszerzésre, illetve a győzelemre.

Az ő stílusuk áll legközelebb a mi játékunkhoz – mondta. – A latin futball nem az erőre épül. Szerencsére a portugálok játsszák a focit, igaz, nagyon jól, de mégis „könnyebb” velük felvenni a harcot, mint például a mindenkin átgázoló németekkel. Szerintem pontot, jó esetben pontokat szerezhetünk ellenük.

Véber hozzátette, Franciaország és Németország ellen már nem mi leszünk a favoritok.

– A torna esélyese a francia válogatott, mert fantasztikus játékosokból áll. A németek pedig utolsó leheletükig küzdenek majd búcsúzó kapitányukért, Joachim Lőwért – vélte Véber.