RETRO RÁDIÓ

Mától Budapesten versenyeznek a kontinens legjobb úszói





Nézők nélkül, ma kezdődik az év egyik legnagyobb hazai sportviadala, a vizes Európa-bajnokság.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.10.
úszó Eb duna aréna Budapest

Az első héten a szinkronúszók, a műugrók és a nyíltvízi úszók küzdelmeit bonyolítják le a ma kezdődő vizes Eb-n, ahol május 17-től az úszók versenyei következnek. A budapesti Duna Arénában és a Lupa-tavon tartják a viadalokat.

Hétfőtől a szinkronúszók versenyeivel kezdődik az Eb
(Fotó: MTI)

51 nemzet, 4000 részvevő

A pandémia óta Európában nem rendeztek még ilyen volumenű világeseményt, mint a ma kezdődő vizes Eb. Két hét alatt 51 nemzet összesen 4000 hivatalos résztvevője - 1100 sportolóval - képviselteti magát az Európa-bajnokságon, amelyet több száz millióan láthatnak majd világszerte a televízióban. A koronavírus-járvány miatt kidolgozott protokoll alapján a Magyarországra érkezőknek egy negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük, majd a szállodába érkezéskor is átesnek egy vizsgálaton, ezt követően pedig 3-5 naponta tesztelik őket.

Újraindítás és összetartozás

A buborékrendszerű, nézők nélkül sorra kerülő viadal újabb lökést adhat a magyar sportnak.

- A magyar úszók hazai pályán mutathatják meg magukat a világnak, ez egy lökést adhat a magyar sportnak, az olimpia után pedig szélesítheti a magyar sport utánpótlásbázisát - mondta Fürjes Balázs, a nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos, az Eb szervezőbizottságának társelnöke. - 2021 nyara az újraindítás és az összetartozás nyara lesz Magyarországon, amely két különleges Európa-bajnokságnak is házigazdája lesz. A labdarúgó-Eb mellett az úszó Európa-bajnokság azért különleges, mert ez az egyetlen a világ öt legnézettebb sportja közül, amelyben a magyarok a világ élmezőnyében vannak.

Rasovszkyról szólhat az első hét

Az első hét legnagyobb magyar esélyese Rasovszky Kristóf, aki a 2018-as glasgow-i Eb-n 5 és 25 km-en arany-, 10 km-en pedig ezüstérmet nyert. A legrövidebb távon világbajnok klasszis úgy fogalmazott, a Lupa-tó abból a szempontból nem lesz ismeretlen a magyar úszók számára, hogy 2019-ben már rendeztek ott egy tesztversenyt. A 24 éves sportoló, aki a leghosszabb távon ezúttal nem indul, azt mondta, az Eb fontos állomása a tokiói olimpiai felkészülésnek, kifejezetten jó formában érzi magát, és mindkét számában szeretne dobogóra állni.





Ezeket olvastad már?
Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás