RETRO RÁDIÓ

11-szer élesztették újjá! A foci hozta vissza az életbe Ádámot





Túlzásnak tűnik, de igaz: a foci hozta vissza az életbe Duhaj Ádámot. Pedig a 18 éves dabasi futballista két éve egy meccsen lett rosszul, 11-szer kellett újraéleszteni. Most már a felnőtt csapat küszöbét készül átlépni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.09.
pályán lett rosszul

Semmi sem maradt meg az emlékezetében arról a bizonyos januári napról, legalább egy teljes hét teljesen törlődött a memóriájából. Nem mintha bánná, utólag tudta meg, hogy 7 ízben a pályán, 4-szer pedig a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján – dr. Merkely Béla csapata - hozták vissza az evilági életbe egy szívkoszorú-érrendellenesség nyomán.

Egy darabig kétséges volt a jövőm a pályán, de mivel 4 éves korom óta focizok, el sem tudtam volna képzelni az életem a labda nélkül. Nagyon sajnálom azokat, akik sérülés miatt nem tudják folytatni pályafutásukat, én szerencsés vagyok, tovább játszhatok – árulta el lapunknak Ádám, akinek a napokban az is további lendületet adott, hogy kedvenc csapata, a Real Madrid megnyerte a spanyol bajnokságot. – Alig várom, hogy újra kezdődjenek az edzések. Elég sok lemaradást kellett behoznom, de nagyon elszánt voltam és az orvosi ellenőrzések is mind pozitív irányban mutattak, szóval nagyon remélem, előbb, utóbb a dabasi felnőtt csapatban is bemutatkozhatok.

A heti négy-öt edzés mellett még az érettségi és a kertépítő szakma kihívásai is várnak rá, de egy ilyen látványos felépülés után ez már szinte ujjgyakorlatnak számít Ádámnak. Aki barátai szerint nem csak lábbal, kézzel is igencsak jól céloz, hiszen elég jó dartsosnak számít.

Szivós is játszott szívműtétje után A világbajnok pólós Szivós Márton 2014 áprilisában került kórházba egy bajnoki mérkőzés után. Már a meccs végén is rosszul érezte magát, utána pedig érezte, hogy nagy a baj. A szűnni nem akaró tünetei miatt a a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak nála, majd megműtötték. Szivós később nem csupán tökéletesen felépült, de csupán csak ennek az idénynek a végén hagyott fel az aktív játékkal.

 





Ezeket olvastad már?
Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa vb megrendezésére pályázik

Bejelentették: Magyarország a 2027-es öttusa vb megrendezésére pályázik

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

Hajrá, magyarok! Országjárás indul a jövő sportsikereiért

Hajrá, magyarok! Országjárás indul a jövő sportsikereiért

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás