RETRO RÁDIÓ

A túlélés a cél, nagy bajban van az MTK és az Újpest





Az MTK 23-szor, az Újpest 20-szor nyerte meg a magyar labdarúgó-bajnokságot, de ezúttal mindkét klub a tabella másik végén foglal helyet.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.26.
nb1 mtk kiesés Újpest

A Ferencváros után az MTK és az Újpest hódította el legtöbbször a bajnoki címet az NB I-ben. Azonban a mostani szezon nem az utóbbi két csapat sikereiről szól, a kék-fehérek és a lila-fehérek is kieső helyről várják a hétvégi 14. fordulót.

Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Hat meccs, egy gól

Hiába váltott edzőt az MTK, az elmúlt hétvégén Márton Gábor pozitív tesztje miatt személyesen még nem találkozhatott új csapatával, így ideiglenesen Pintér Ádám dirigálta a kék-fehéreket a Honvéd ellen. Hiába, az MTK 3-0-ra kikapott. A 23-szoros magyar bajnok legutóbb szeptember 25-én a Mezőkövesd ellen tudott nyerni, azóta sorrendben hat mérkőzésen maradt nyeretlen, és ezeken mindössze egy gólt szerzett. Holnap a szezon meglepetéscsapata, a Kisvárda otthonában próbál javítani az MTK.

Először találtak be háromszor

Annak dacára, hogy a Újpest hetek óta az utolsó helyen áll, a lila-fehér klub életjeleket mutat. Az utóbbi öt bajnoki meccsén csak egyszer kapott ki, és az elmúlt hétvégén 3-1-re verte a Debrecent.

– A győzelmet nem helyettesítheti semmi, és most nagyon kellett a győzelem – mondta Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője. – Megérdemeltük a sikert, rengeteg helyzetet kidolgoztunk, és most háromszor be is találtunk.

Az Újpest ebben az idényben először szerzett három gólt egy meccsen, így nem véletlen, hogy Oenning felhívta rá a figyelmet. Holnap fővárosi rangadó vár a 20-szoros bajnokra, a Honvéd otthonában lép fel.

Ismét utazik a Fradi

A csütörtöki, sevillai, Betis elleni Európa-liga-fellépés után Mezőkövesdre utazik a Ferencváros. A zöld-fehérek annak ellenére vezetik a tabellát, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Peter Stöger együttese az utóbbi négy bajnokiján nem kapott gólt, és ebben az idényben eddig valamennyi idegenbeli meccsét megnyerte.

Az NB I 14. fordulójának programja

Szombat

14.45: Kisvárda–MTK

17.00: Fehérvár–Gyirmót

19.30: Honvéd–Újpest

Vasárnap

13.30: Debrecen–Paks

15.45: Puskás Akadémia–ZTE

18.00: Mezőkövesd–Ferencváros

 





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás