RETRO RÁDIÓ

Kiesési rangadók Budapesten, menekül az Újpest, a Honvéd és a Budafok





Három fővárosi klub küzd a bennmaradásért. Idei második győzelmére készül az Újpest, de lendületben maradna a Diósgyőr is. Ki-ki meccs a Honvéd és a Budafok között.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2021.02.12.
nb1 diósgyőr honvéd Budafok Újpest

Ötből három fővárosi klub a bennmaradásért vív idegtépő harcot a labdarúgó NB I-ben. A szezon kétharmadához közelítve az utolsó négy helyezettből kettő-kettő egymás ellen játszik Újpesten és a Hungária körúton: ezek kiesési rangadók Budapesten a javából. Ilyenkor duplán számít minden, hiszen a győzelem egyben a közvetlen rivális vereségét is jelenti.

Győzelemmel melegítettek

A 21. forduló pénteki nyitányán a kilencedik Újpest az utolsó (12.) Diósgyőrt fogadja. Mindkét csapat az előző hétvégén tért magához három-három nyeretlen mérkőzés után. A lila-fehérek az MTK 3-1-es idegenbeli legyőzésével, a vendégek a Kisvárda elleni 2-0-val hangoltak a bajnokságban.

Az újpesti Simon Krisztián az MTK elleni bombagólja után a Diósgyőr ellen is betalálna (Fotó: MTI)

„Nagyon sok kritika érte a srácokat, a játékukat és a közvélemény is elég ellenséges volt a velük szemben. Azt hiszem ma kiváló választ adtak a fiúk minderre”

– utalt arra Michael Oenning, az Újpest német vezetőedzője, hogy az idei első siker nagy megkönnyebbülést jelentett a játékosainak. Ezt jelzi, hogy a lilák hétközben a Magyar Kupában is továbbjutottak, legyőzve a Szolnokot és a zuhogó eső, szétázott pálya jelentette nehéz körülményeket is.

Ki-ki meccs a bennmaradó helyért

Az előző fordulóban szintén győzelmet arató Diósgyőr ellenben még nem lélegezhet föl, hiszen egy újpesti sikerrel is csak fölzárkózna az előtte lévő csapatokra. Éppen ezt kerülné el a Budapest Honvéd és a Budafok – a kispestiek „albérletében”, az MTK stadionjában.

„Jelenleg az a legfontosabb, hogy a bajnokságban elérjük a célunkat, jó lenne minél előrébb lépni és eltávolodni a kiesést jelentő helyektől”

– idézte Pisont István Honvéd-edzőt a klub honlapja.

A budafokiak szombati győzelmük esetén megelőznék és kieső helyre löknék vissza vendéglátóikat. Mindkét csapat sikeres kupameccset tudhat maga mögött: a kispestiek 3-1-re nyertek a III. Kerület otthonában, míg a Budafok 11-0-ra kiütötte a Dunavarsányt.

Pintér állíthatja meg a Fradit

A kiesőzónától távoli budapesti csapatok vasárnap játszanak. Az MTK Székesfehérváron taszíthatja még mélyebb gödörbe a harmadik helyre visszacsúszott Vidit, a címvédő, éllovas Ferencváros pedig két győztes rangadó – 4-0 Újpesten, majd 2-0 a fehérváriak ellen – után Mezőkövesdre utazik.

Ott a Fradi korábbi játékosa, majd bajnok és kupagyőztes edzője, Pintér Attila vezette csapat legyőzése kemény dió lehet: a matyóföldiek utóbbi öt hazai mérkőzésüket sorozatban megnyerték, és a december 5. óta tartó veretlenségi sorozatuk a leghosszabb az NB I mezőnyében.

NB I, 21. forduló

Péntek

20.00: Újpest–Diósgyőr (Budapest, Szusza Ferenc Stadion)

Szombat

14.45: PAFC–Paks (Felcsút, Pancho Aréna)

17.00: Kisvárda–ZTE (Kisvárdai Várkerti Stadion)

19.30: Honvéd–Budafok (Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion)

Vasárnap

14.30: Mezőkövesd–FTC (Mezőkövesdi Városi Stadion)

17.00: Fehérvár–MTK (Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó)

(A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti)

 





Ezeket olvastad már?
Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás