RETRO RÁDIÓ

Testközelből figyelheti Szoboszlai Dominiket a Bayern München





Eddigi legnagyobb próbatétele vár este Szoboszlai Dominikra és a Salzburgra a Bajnokok Ligájában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.
Szoboszlai Dominik Bajnokok Ligája Bayern München

Ma a Bayern ellen, jövőre a Bayernben? Újabb neves csapattal gyarapodott Szoboszlai Dominik kérőinek sora. Válogatott labdarúgónk kedden este a BL-győztes Bayern München ellenfeleként bizonyíthatja a rátermettségét. A Salzburg-Bayern München mérkőzést 21 órakor játsszák, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Szoboszlai Dominik (feketében) újra világsztárok ellen küzdhet Fotó: Nemzeti sport

Megérett az előrelépésre

A salzburgi tehetséggyár növendékeinek leginkább a testvércsapat RB Leipzig jelenti az előrelépést az osztrákból a német Bundesligába (így került Lipcsébe Gulácsi Péter is). Szoboszlai Dominik kérői között azonban már a Borussia Dortmundot, sőt újabban a Bayern Münchent is emlegetik. A müncheni Tageszeitung szerint a magyar tehetséget régóta figyelik a bajorok, de 2018-ban és 2019-ben még nem ítélték elég érettnek. A tavaszi kényszerszünet óta azonban már több egy ügyes srácnál: azóta 21 tétmeccsen 13 gól és 18 gólpassz a mérlege, és a BL-ben is három gólt lőtt. Így már bőven megérné nekik a 25 millió eurós (9,2 milliárd forint) kivásárlási árát.

Utolsó az első ellen

Hogy Szoboszlai a Bayern-sportigazgató Hasan Salihamidzic emlegette „fiatal, megfizethető és fejlődőképes” kategóriába tartozik, ma közvetlenül ellenük bizonyíthatja. A müncheniek két győzelemmel (4-0 az Atlético Madrid ellen, majd 2-1 Moszkvában) vezetik az A csoport tabelláját, míg a múlt héten Madridban 3-2-re vesztes Salzburg a Lokomotiv elleni 2-2-ért járó ponttal sereghajtó.

– Tudjuk, mire képes a Bayern München. Védekezésben, támadásban, letámadásban, labdajáratásban, kapu előtti hatékonyságban egyaránt bivalyerős, de nem adhatjuk fel. Próbáljuk a saját futballunkat játszani, és mindent megteszünk a pontszerzésért – idézte Dominiket a Nemzeti Sport.

Rossi: irány a Bundesliga!

A lap szerint a Bayernnek hasonlóan ügyes húzás lenne lecsapni Szoboszlaira, mint volt tavaly a kanadai Alphonso Davies leigazolása. A 10 millió euróért igazolt balhátvéd azóta megnyolcszorozta az értékét. A télen valószínűleg klubot váltó magyar focista aláírásáért persze még a Bayern számára is nagy a verseny. A németek mellett olasz, angol, spanyol és francia élcsapatok is kiszemelték.

– Ami engem meglepett benne, az nem csak a technikai tudása, de a pályán mutatott személyisége is. Tudom, hogy rajta van az Inter és a Juve, de nagy a konkurencia is – idézte a Gazzatta dello Sport olasz szövetségi kapitányunkat. Marco Rossi hozzátette: Szoboszlai szerinte Németországba tart.





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás