Még mindig nem lépett pályára új együttesében, az RB Leipzigben Szoboszlai Dominik, aki decemberben a Salzburgtól került a német csapathoz. A vártnál lassabban gyógyul a focista, akit a válogatottnak is mellőznie kell.

Szoboszlai Dominik sérülése lassabban gyógyul

Szoboszlai Dominik sérülése lassabban gyógyul Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport

Nincs dátum

Annak dacára, hogy Szoboszlai Dominik sérülés miatti rehabilitációja jól halad, még mindig nem tudni, mikor léphet újra pályára. A 20 éves játékos visszatérése kapcsán korábban azt írták, hogy február végén vagy március elején mutatkozhat be, de erre már biztosan nem kerül sor. Ez azt jelenti, hogy a vártnál némileg lassabban gyógyul az ifjú támadó. Szoboszlai januárban visszatért Salzburgba, ahol a hasonló combsérülésekre specializálódott szakember, Franz Leberbauer foglalkozott vele. Februárban közepén az RB Leipzighez utazott, ahol azóta a klub rehabilitációs trénerével, Frank Rossnerrel erősít. A német klub még nem jelölt meg dátumot Szoboszlai visszatérése kapcsán.

Rossinak mellőznie kell

Márciusban három világbajnoki selejtezőn lép pályára a magyar válogatott, amely 25-én Lengyelországot fogadja, három nappal később San Marinóban lép fel, majd 31-én Andorrában játszik. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint Szoboszlai Dominik biztosan nem lesz bevethető. A kiváló támadó hiánya különösen az első, a lengyelek elleni mérkőzésen érintheti érzékenyen a válogatottat. Anglia mellett Lengyelország lesz a legnagyobb riválisa csapatunknak a továbbjutásért folytatott harcban. A csoportgyőztes kijut a vb-re, a második helyezettre pótselejtező vár.

Top10-es csapatban van a helye

Marco Rossi a napokban a Taca La Marca oldalnak beszélt Szoboszlairól. Az olasz szakember amondó, a fiatal játékos hamarosan az RB Leipzignél is nagyobb csapatban folytathatja.

– Az elmúlt két évben egyetlen olyan fiatal játékost sem láttam a világon, aki hasonló minőséget képviselne, mint Szoboszlai – mondta Rossi. Úgy vélem, hogy a jövőben Európa egyik top 10-es csapatában lesz a helye. 2019 márciusában hívtam meg a válogatottba, amikor 18 éves volt, azonnal lenyűgözött a személyiségével és a rúgótechnikájával.